A gyakorlati célok és célok listája

A gyakorlati célok és célok megértése segíteni fog abban, hogy motivált legyen, és adjon neked egy célt, hogy nap mint nap kiszálljon az edzéshez. A testmozgás előnyei mind fizikai, mind szellemi állapotúak, és az előnyök javítják az egészségi állapotot és az életminőséget. Fókuszáljon a konkrét gyakorlati célokra és célokra, amelyek a leginkább motiválják Önt, mint inspirációt a következő edzésedre.

Fogyás és menedzsment

A közös cél a testmozgás néhány ember számára a fogyás. Az egészséges körzeten belül azoknak, akiknek az aktuális súly fenntartása lehetséges cél. A testmozgás segíti a fogyást vagy a súly megőrzését azáltal, hogy megégeti az Ön által fogyasztott kalóriákat. Ha a rendszeres tevékenységeken és gyakorlatokon átesett kalóriák száma meghaladja a kalóriák számát, akkor kalóriahiányt hoz létre, ami súlycsökkenést eredményez.

Fizikai egészség

Egy másik gyakorlati cél az egészségesebb életmód elérése. A cardiovascularis edzés javítja a szív és a tüdő egészségét. Minél többet gyakorol, annál inkább csökkenti a szívbetegség, a stroke, a 2-es típusú cukorbetegség és a rák egyes formáinak kockázatát. A rendszeres testmozgás javítja a vérnyomást és a koleszterint is. Ha rendszeresen gyakorolsz, valószínűleg egészségesnek érzi magát. Észre is tehetsz, hogyan alszol, mivel a testmozgás hajlamos arra, hogy gyorsabban elaludjon és mélyen aludjon.

erősítése

A csontok és izmok erősítése a rendszeres testmozgás másik lehetséges célja. Fókuszáljon egy erősebb test létrehozására, amely lehetővé teszi, hogy könnyebben kezelje a mindennapi feladatokat. Tegyen súlyt hordozó gyakorlatokat, mint például gyaloglás, túrázás vagy kocogás, hogy elérje a csonttömeg növelésének és fenntartásának célját. Ez megóvja Önt a csontritkulásban, ahogyan korad. Törekedjen erősebb csontokra és izmokra, hogy stabilabb testet adj magának a sérülések és esések megelőzésére. A sima izomtömeg növelését célzó célkitűzés segít növelni az anyagcserét, így könnyebben fogyaszthat kalóriát.

Pszichológiai egészség

A rendszeres testmozgás javítja a mentális egészségét a fizikai jólét mellett, ösztönzi az agyat, hogy javítsa a hangulatot és az életet. A kapcsolódó cél a stressz szintjének csökkentése, a gondolkodás és a rendszeres testmozgás fokozása. A másik cél a magabiztosabb érzés, ahogy a fizikai aktivitáson javítja a megjelenését és az erőt.

Az egészséggel kapcsolatos célok mellett a testmozgás megadja az esélyt arra, hogy más eredményeket is törekedjen. Az egyik lehetőség az, hogy célt adjunk egy adott eseményre, például egy maratonra, kerékpárra vagy triatlonra. Célja lehet, hogy egy bizonyos számú lépést megy egy nap alatt, vagy egy bizonyos számú percet gyakorol hetente. Ahogy eléred a célokat, növeld őket, hogy kihívd magad. Egy másik cél, hogy kihívást jelent a fitnessed célja, hogy kipróbáljon új sportokat vagy fizikai aktivitást. Például beállíthat egy célt golf vagy jóga játékának megtanulására.

Egyéb célok