Hogyan kell használni az akupresszust a dohányzás abbahagyására

Kevéssé kétséges, hogy a negatív hatás a nikotin függőség az egészségére. A BioMed beszámol arról, hogy a cigaretta a legtöbb halál és betegség leginkább megelőzhető oka. Az akupresszúrás állapot nyomásának elvei a test körüli akupontok számára elősegítik az energia áramlását és helyreállítják az egyensúlyhiányt. Az akupresszúra nem helyettesítheti az orvosi ellátásokat, hanem egy olyan rutin, amely a test természetes gyógyító képességét hivatott gyakorolni. A Stanford School of Medicine honlapján egy olyan cikk található, amely öt elsődleges célpontot ajánl, hogy csökkentsék a nikotin iránti sóvárgást és támogassák a dohányzásról való lemondást.

Hozzon létre egy pihentető légkört az akupresszúra gyakorlására. Helyezze magát kényelmesen távol minden zavaró a házban.

Keresse meg a test első pontját, az Acupoint 5-et. A talpával a padlón feküdjön, helyezze az ellenkező tenyerét a bokája előtt, csak a lábad felett. Csúsztassa a kezét kissé a nagy lábujj felé és érezze a nagy bump, ami jelzi a bokáját. Tegye vissza a tenyér alsó szélét az ütközés felső szélén. Helyezzen egy ujjhegyet a szabad kézből a lapos tenyér felső szélén, és érezze az enyhe nyomást a területen. Nyomja meg ezt a helyet 15-30 másodpercig, majd engedje el. Ismételje meg a folyamatot a másik oldalon.

Lépjen a második pontra, Acupoint 6. Egy ülő helyzetben tegye a tenyerét a térd alsó szélére. Csúsztassa a kezét kifelé, távol a másik lábtól, amíg középen nem áll. Helyezzen egy ujjal a tenyér alsó szélére, az oldalra néző oldalt. Csúsztassa ujját kifelé a kis lábujj felé, és vigye vissza az eredeti helyzetbe. Ez lehetővé teszi, hogy érezze a nagy izmokat ezen a területen. Mozgassa az ujját befelé a nagy lábujj felé, hogy érezze a csontot. Célja a csont és izom közötti depresszió. Nyomja meg a helyszínt 15-30 másodpercig, majd engedje el, majd ismételje meg a folyamatot a másik oldalon.

Fektesse két ujját a csuklójára, a felső ujját a tenyer alján. Hajlítsa be a kezét befelé, és vegye figyelembe a csukló bőrén kialakult gyűrődést. Csúsztassa le ujjait úgy, hogy a legközelebbi, a keze mellé eső él a párhuzamosan feküdjön. Mozgassa a jelölő kézilabdáját az alsó ujj szélén. Érezze az inak és a csont közötti mélyedést. Nyomja meg ezt a helyet 15-30 másodpercig. Engedje el a pontot, és ismételje meg az ellenkező csuklót. Ez az Acupoint 2.

Csúsztassa ujjait a könyök belsejében lévő gyűrődésre. Menjen a gyűrű hüvelykujjához és ujjával nyomja meg az Acupoint 14-et. Ez a terület a középen túl, de a kar szélén a hüvelykujjon. Nyomást gyakoroljon 15-30 másodpercre és engedje fel. Ismételje meg az akupresszúrát a másik karon.

Helyezze az egyik ujját a mellkas középpontja közé, és csúsztassa az ujját lefelé a lábad felé, amíg leesik. Ez a pont a mellbimbó vagy a szegycsont végét jelzi, és az Acupoint 35. Nyomja meg ezt a helyet 15-30 másodpercig.