Ideális súlya egy 65 éves nőnek

Az ideális testtömeg minden korosztályú nő számára elsősorban a test testtömegindexétől függ, javasolja a Betegségek Ellenőrzési és Megelőzési Központjait. A BMI olyan szűrőeszköz, amelyet az egyén testzsírjában lévő zsír mennyiségének kiszámítására használnak. Más tényezők mellett, beleértve a tevékenység szintjét, a genetikát, a hormonális változásokat és a csontritkulás kockázatát, a BMI segít Önnek és orvosának meghatározni ideális testtömegét 65 éves kortól és azon túl.

A BMI-t a jelenlegi súlyának az aktuális magassághoz viszonyított arányával kell kiszámítani. A menopauza, a hormonális rendellenességek és a nők egészsége szerint a nők a menopauza első két évében a csonttömegük 5 százalékát veszítik el, így a 65 éves és idősebb nők idővel változhatnak a magasságukban, ami azt jelenti, hogy a BMI Idővel is változni fog. A BMI rendszeres ellenőrzésekkor vagy egyéb rendszeres időközönként történő kiszámításával segíthet Önnek és orvosának nyomon követni ideális súlyát.

Számítsa ki egészséges testtömegét a magasságának hüvelyk mérésével. Szorozzuk meg ezt a számot önmagában, majd ossza fel ezt a számot a jelenlegi testsúlyába. Szorozzuk meg ezt az eredményt a 703 – a BMI konverziós tényezővel – a BMI meghatározásához. Alternatív megoldásként használjon online kalkulátort, például a Nemzeti Szív-, Tüdő- és Vérintézet honlapján. A 18 vagy annál alacsonyabb BMI azt jelenti, hogy alultúl. A 18,5 és 24,9 közötti BMI azt jelenti, hogy normális vagy ideális tömegtartományban vagy. A 25-29,9 BMI azt jelenti, hogy túlsúlyosak. A 30-as vagy annál magasabb BMI-k az elhízást jelzik.

A kalóriafogyasztással és -aktivitással együtt a biológiai változások hozzájárulnak a súlygyarapodáshoz az idősebb felnőtteknél. Az emberek elveszítik az izomsejteket, ahogy korukban élnek. 65 éves vagy annál idősebb nőként pontosan ugyanolyan súlyúak lehetnek, mint a 35 évesnél, de valószínűleg kisebb az izom, az UCLA kutatója és geriátria, Jonathan Wanagat 2010-ben elmondta Pattie Neighmondnak az NPR-et. Megváltoztatja a test megjelenését. Ez azt is jelenti, hogy kevesebb kalóriát éget el, mivel az izom több kalóriát éget el, mint a zsír. A BMI kiszámítása az ideális testtömeg meghatározásához az éves ellenőrzéseknél vagy önmagában segíthet a súlyváltozások könnyebb szabályozásában.

Bár kevesebb kalóriát fogyasztanak, a 65 éves korban az egészséges testsúly fenntartása része, és a napi aktivitás növelése fontos része az egyenletnek. A Health.gov naponta legalább 30 perces mérsékelt intenzitású testmozgást javasol az egészséges testtömeg fenntartása érdekében. De a súlygyarapodás megelőzéséhez 60 percnyi mérsékelt vagy erőteljes tevékenységet igényelhet a hét legfontosabb napjaiban – miközben nem fogyaszt több kalóriát. Használja a BMI-számításokat annak megállapítására, hogy a helyes úton van-e az életkor ideális testtömegének fenntartásához.

Body Mass alapok

A BMI megtalálása

Izom versus zsír

Tevékenység Essentials