Iskolák fizikailag fogyatékos gyermekek számára

Amikor a gyermek egészségügyi problémái fizikai fogyatékosságot okoznak, a szülei esetleg fontolóra veszik, hogy a fizikailag fogyatékosok számára iskolába helyezzék. Miközben a hagyományos iskolai körzetek annyi szolgáltatást nyújtanak, amennyit csak tudnak ezeken a hallgatókon, egyes diákok számára előnyösebb lehet egy speciálisabb tanulási tapasztalat.

Háttér

A fizikailag fogyatékkal élő iskolák oktatási és egészségügyi szolgáltatásokat nyújtanak a fizikai fogyatékossággal élő tanulók számára. A fizikai fogyatékosság magában foglalhatja, de nem kizárólag, a vizuális, hallási, mobilitási, beszélési vagy manipulációs problémákat.

Jelentőség

Egy 1998-as UNICEF tanulmány megállapította, hogy a legtöbb hagyományos iskolában nincsenek speciális létesítmények és szolgáltatások a fizikai fogyatékkal élő tanulók oktatási és egészségügyi igényeinek kielégítésére. A tanulmány azt is megállapította, hogy az iskolák 89 százaléka azt állította, hogy a fogyatékossággal élő diákok nem rendelkeztek felvételi kritériumokkal.

Előnyök

A fogyatékos iskolák útmutatója szerint a fizikai fogyatékkal élők iskolái speciális segítséget nyújthatnak azok számára, akiknek nagyobb kihívást jelentő körülményei vannak, vagy akik érzékszervi vagy kognitív nehézségekkel küzdenek. Emellett a fizikai fogyatékkal élő iskolák tanárai speciális ismeretekkel rendelkeznek, és a diákok oktatási tapasztalatait az igényeihez igazíthatják. Ezek az iskolák is rendelkeznek más személyzettel, például a pszichológusokkal és orvosokkal, akik a hallgatói gondozás részét képezik. A fizikai fogyatékkal élők iskolái nagyobb valószínűséggel vannak, mint a hagyományos iskolák, hogy rendelkezzenek a legkorszerűbb technológiákkal és berendezésekkel a diákok támogatására. Egyes iskolákban is van lakóépület. Az iskolai kirándulás ösztönözheti a függetlenséget és bizalmat a fogyatékos iskolák útmutatója szerint.

Jogosultsági

A fizikailag fogyatékkal élő iskolákban való részvételhez a hallgatóknak be kell nyújtaniuk az iskolai körzetüket. A beterjesztés igazolja, hogy a fizikai fogyatékkal élő gyermek nem tud megfelelő szolgáltatásokat kapni helyi köziskolájában. A Siketek és a Blindek Montana Iskola például megköveteli a gyermek orvosi és oktatási történetének dokumentálását. Miután megkapta ezt az információt, az iskolák áttekintik a gyermek fájlját, hogy lássák, jogosult-e a szolgáltatások igénybevételére.

szempontok

Az iskolai körzeteket arra ösztönzik, hogy a fizikai és a kognitív fogyatékossággal küzdő hallgatókat is bevonják. Az általános érvényesítés lehetővé teszi, hogy a különleges szükségletű gyermekek továbbra is egy tipikus oktatási környezet részét képezzék. Az iskolák olyan szálláshelyeket kínálnak, amelyek lehetővé teszik a diákok számára, hogy hagyományos osztálytermekben legyenek. Például egy iskola fel lehet szerelni egy liftet, ha egy diák használ, aki kerekesszéket használ.