Rendben van-e enni a főtt tojásfehérje terhesség idején?

Sok öreg feleség meséli azt, hogy egy várandós nőnek mit kellene, vagy nem kellene enni. A tojás elleni figyelmeztetés azonban nem nélkülözhetetlen. Habár a tojás túlnyomórészt nagyon biztonságos fogyasztása, tudják, hogy olyan baktériumokat hordoznak, mint a Listeria és a Salmonella. Várandós állapotban az immunrendszer megváltozik, hogy befogadja a babát, így jobban fogékony a betegségekre. Nem szükséges kivágni a tojásokat, de oktatni magad, és óvatosan és józan észvel élvezni a tojások egészséges előnyeit.

Fehér

Bár igaz, hogy a baktériumok a tojássárgáján nőnek, ez nem jelenti azt, hogy a fehér teljesen biztonságos. Egyes baktériumok, például a Salmonella, valójában növekedhetnek a tojásfehérjében. A Salmonellával fertőzött ételek fogyasztása hasmenést, hányást, lázot és több napig tartó gyomorfekélyt okozhat. A fluorokinolonok, a Salmonella-fertőzés kezelésére használt egyik leggyakoribb antibiotikummal kapcsolatos aggodalmak is vannak, amelyek a születési rendellenességekhez kapcsolódnak. A baktériumok legönyösebb módja a hő. A tojást mindig főzzük.

Előkészített tojás

Nem vagy teljesen biztonságban, még akkor sem, ha csak teljesen főzött tojásfehérje táplálkozására kényszerítette magát. Az éttermi és ételkészítmények, például a tojásos saláta, a szendvicsek és a hollandaise mártás tartalmazhatnak Listeria nevű baktériumot, ami különösen veszélyes a terhes nők számára. A listeriózis újszülött bántalmazását, korai kézbesítését és halálát okozhatja. Az Egyesült Államok Mezőgazdasági Minisztériuma tanácsolja a terhes nőket, hogy ne vásároljanak vásárolt salátákat, még akkor is, ha csak tojásfehérjét készítik.

Tenyésztett tojás

A terhes nőknek általában kerülniük kell a nem pasztőrözött tejtermékeket. Ez a szabály vonatkozik a tojásra és a tojástermékekre. Az 1970-es Egg Products Inspection Act szerint minden, az USA-ban forgalmazott tojástermékek, köztük a palacsinta keverék és majonéz, pasztörizált tojást kell használniuk. Ha külföldre utazik, ne felejtse el ellenőrizni a tojástermékek címkéjét, hogy azok pasztőrözött összetevőkből készüljenek.

Biztonságos élelmiszerkezelés

Mindig vásároljon tojást és tojásfehérjét a bolt áruházából. Tartsa a tojásokat a hűtőszekrényben a hazaérkezés után. Mossa meg a kezét és alaposan főzzön a tojásokat. A tojások jellemzően a csomagolás dátumától számított 4-5 hétig érvényesek. Mindig ellenőrizze a tojásfehérje illatát, színét és konzisztenciáját. Ha zöld vagy rózsaszínűnek tűnik, dobja el.