Román holtág szemben a merev lábú halottal

Két népszerű holtágváltozás – a román futómű és a merev lábú teherhúzás – mind az alsó hátsó, mind a hüvelykujjait szolgálják. Mivel nagyon hasonló gyakorlatok, a technikai különbségek kisebbek, de az alkalmazási különbségek továbbra is jelentősek. Az izomépítésen túlmenően mindkét gyakorlat segíthet javítani a guggolásod és az elhúzódás által az alsó test erejének növelésével.

Hogyan csináljunk román halált

A román futómű egy olyan lift, amelyet a román súlyemelő Nicu Vlad fejlesztett ki, hogy segítsen a tiszta és a bántalmazáson. Ez a felvonó ugyanúgy történik, mint a merev lábú emelő, de vannak különbségek. A merev lábú vontatással ellentétben, amikor lecsökkented a bárpultot a román vontatón, a csípőidet hátrafelé nyomod, így a rúd mindenkor közelebb áll a testéhez. A törzs gyorsabban közeledik a talajhoz, mint a merev lábú emelkedésnél, és ha a sáv éppen a térdén van, akkor gyorsan és robbanásszerűen húzza ki a súlyát. És elérje, hogy mindkét kezével megragadja a csípőt. Kanyarodjon kissé a térdén, de tartsa a törzsét egyenesen és párhuzamosan a talajjal. Préselje ki a hímvessződéseket és a golyókat, amikor egyenesen állsz, és tartod a testbal közeledő súlyt. Hajtsa előre ismét, csökkentve a súlyt a lábaidra egy rep.

Hogyan kell csinálni egy merev lábú halott

A merev lábú emelést akár 20 ismétlésenként is elvégezhetjük, de a nagy ismétlésű készleteken ügyeljünk arra, hogy a technikája ne szenvedjen a fáradtság miatt. Súlyzók használhatók ehhez a gyakorlathoz, de ez jelentősen csökkenti a használandó súlyt. A merev lábú holtágak magas fokú hamstring aktivációt mutatnak, a 1999-es tanulmány szerint a Journal of Strength és a kondicionálás kutatásában. HOGYAN KELL TENNI: Tartson egy súlyzó markolatot egy túlfeszített fogantyúval, és egyenesen nyújtsa karjait. Könnyedén hajlítsa a térdét, csak annyira, hogy a lábad nincs zárva. Anélkül, hogy a térdek tovább hajlíthatók lennének, csökkentse a súlyzót a rugalmasság határáig vagy a hát alsó részén. Állj fel a sáv útjának megfordításával.

Különbségek a toborzásban

Mindkét gyakorlat a hastáncot és a hát alsó részét mőködik, de ha csípõjét hátrafelé nyomja, növeli a csípõcsukló forgását a román emelõben. Ez azt jelenti, hogy a csípőd egyre jobban hajlik, és a gluteus maximus, vagy a hátsó, magasabb fokú munkát végez. A törzs még jobban szögben van, tehát a gerincfejtők vagy a hát alsó része aktivizálódik a román vészhelyzetben. Nem végeztek kutatást annak megállapítására, hogy a két felvonó összehasonlításakor bármilyen különbség van-e a hüvelymozgás aktiválásában.

Különbségek az alkalmazásban

Ha az egyetlen cél az alsó végtag, a csípő és a csontgörcs izomzata, akkor a merev lábú holtág jól működik. Ha a cél az, hogy javítsd az olimpiai súlyemelést, akkor nemcsak a román futómű működik, hanem a lift mechanikája is ugyanaz. A merev lábú elhúzódás egy másik oszloppályát tartalmaz, ami megzavarhatja a húzás mintáját. Ez inkább olyan, mint egy vevő, amely egy kissé leesik egy mintát – a hátvédnek be kell állítania pozícióját és időzítését, hogy kompenzálja a kisebb különbségeket.

Eltekintve ezektől a két holtági variációtól, rengeteg más van, amit kipróbálhat és hozzáadhat az alsó test edzésprogramjához: Sumo holtág: Kezdje lábaddal több láb távolságban (szélesebb a csípő szélességétől), térdre néző . Fogd meg a lábát a lábad között: Egylábú lerakódás: egy lábbal való egyensúly: egykarú lerakódás: vágd le a normális súlyát félig (vagy teljesen távolítsd el a rudat), és húzd meg a rúdot egy karból. : Álljon egy stabil dobozon, ami akár egy-négy hüvelyk magas is lehet, miközben egy holtágot hajt végre: excentrikus holtág: kétszer annyi időt vesz igénybe az edzés excentrikus fázisában (a sín leeresztése), Wide-Grip Deadlift: A lábak távolsága., Hack Lift: Ez az egész csak az egészséges, tapasztalt emelőknek szól. Kezdje a bárral mögöttetek, és hajtsa végre a visszahúzódást. Melyek a kedvenc holtágváltozatok? Tudassa velünk az alábbi megjegyzések részben!

Egyéb halálozási eltérések