V sugárterápiás akne kezelés után

A Vbeam lézerkezelés (más néven “V Beam”) egyfajta impulzusos festék lézer, amely intenzív fénysugarat használ a bőr bizonyos területein. A pattanások kezelésére alkalmazható, mert az új-zélandi Dermatológiai Társaság szerint a fénynek mérgező hatása lehet az akne baktériumokra. A Vbeam is képes kezelni a rosaceát, az életkor foltokat, a látható vénákat, a pikkelysöműt és más körülményeket. Ez egy bőrfiatalító technika, amely nem igényel munkaidőt vagy más napi tevékenységeket, mondja a Bingham Memorial Hospital, Blackfoot, Idaho.

Duzzanat

Közvetlenül a Vbeam-kezelést követően néhány embernek bőrpírja vagy enyhe duzzanata lesz. Ez jellemzően pár órán belül elmúlik, a Bingham Kórház szerint. Néhány beteg esetében azonban egy purpura nevű lézeres zúzódás jelentkezik. A zúzódás három-öt nap alatt eltűnik, a kórház szerint.

Nappali gondozás

Azok a személyek, akiknél Vbeam-kezelést végeztünk, a kezelést követő 24 órában a duzzanat ellensúlyozására használják a Heavenly Skin Medical Skin Solutions Florence, South Carolina szerint. Továbbá a betegeknek két párnán kell aludniuk, vagy egyéb módon fel kell függeszteniük a kezelést követő hetet, Heavenly Skin ajánlja.

Gyógyító segédeszközök

A Heavenly Skin klinika azt javasolja, hogy az Arnica montana tablettákat szájon át és a bőrön lévő K-vitamin krémet használva ajánljuk. Az Arnica és a K-vitamin egyaránt gyorsítja a lehetséges zúzódások gyógyulását. Az Arnica montana az egészségügyi élelmiszerboltokban, valamint a K-vitamin krémben is kapható.

Gyengéd bőrápolás

Azok a személyek, akiknek Vbeam eljárásokat kellett volna végrehajtaniuk, egy hétig kényeztetniük kell a bőrüket. Ne használjon súrolószereket vagy más termékeket csiszoló anyaggal, a Heavenly Skin azt tanácsolja. Naponta kétszer használjon gyengéd tisztítószert, és hidratálja a bőrt. Kerülje a retinoidok használatát a kezelést követő két éjszaka során is.

fényvédő

A betegeket általában javasolják, hogy elkerüljék a napot a Vbeam kezelés előtt és alatt, az Új-Zélandi Dermatológiai Társaság szerint. A végeredmények elérése után a betegeknek SPF 30-as vagy annál nagyobb fokú felszívódást kell alkalmazniuk. A fényvédőnek meg kell akadályoznia mind az UVA, mind az UVB sugarakat.

Az emberek a Vbeam lézeres kezelést követően újra normál fizikai aktivitást nyújthatnak. A nők azonnal viselhetik a sminket a Heavenly Skin szerint.

Visszatérés a tevékenységbe

Mellékhatások

Az Új-Zélandi Dermatológiai Társaság szerint lehetséges mellékhatások a Vbeam lézeres kezeléssel. Ezek közé tartoznak az átmeneti fájdalom és a bőrpír, a hólyagképződés és / vagy a crusting, állandó vagy ideiglenes változások a pigmentben, amelyek fehér vagy barna jelek, fertőzések, például a herpesz szimplex újraaktiválása és ritkán esik az eshetőség. A leggyakoribb mellékhatás az ideiglenes sötétedés vagy megvastagodás a kezelt bőrön, az American Academy of Dermatology Aging Skin Net honlapján.