A nagyon súlyos súlyok emelésének pszichológiai hatásai

A súlyemelés egy kemény, igényes sport. Nem csak a testet kifogásolja, hanem kihívást jelent az elme számára is. Kénytelenek vagytok szembenézni erősségeivel és gyengeségeivel, és leküzdeni azokat a félelmeit és kétségeiteket, amelyekkel a tested elérheti. A súlyos súlyok emelésének mentális aspektusát gyakran figyelmen kívül hagyják, de létfontosságú elem. Meggyőződésed a fejlődésedet megakadályozhatja, vagy megszakíthatja a fejlődést, és meghatározhatja, hogy hosszútávon tartja-e a képzést.

A korlátozó hiedelmek leküzdése

Amikor komoly súlyú súlyt emelsz, az elméd gyakran adja ki, mielőtt a tested megy. Kétségbeesés és szorongás érzi magát a liften, másodszor kitalálva, hogy képes leszel. Ez elkerülhetetlenül elmulasztott emelkedéshez vezet. A félelmei megerősödnek, és ez lelassítja Önt, amikor legközelebb újra próbálkozik. E korlátozó hiedelmek leküzdése tehát kulcsfontosságú a továbbképzésben. Dr. Jack Singer sportpszichológus azt javasolja, hogy alaposan megvizsgálja a belső párbeszédedet, és észrevegye, hol van a belső kommentárod negatív, majd húzza azt szét. Helyezze vissza ezeket a gondolatokat olyan pozitív kifejezésekkel, amelyek felhatalmazzák Önt, hogy emelje fel a súlyát. Beszélj magadban azt hinni, hogy teheti meg, még akkor is, ha kezdetlegesnek érzi magát.

Grace Under Fire

Nyugodt maradni, amikor felkészül a nehéz súlyok felemelésére. Miközben sok emelő agresszíven szivattyúzza magát, valójában sokkal hasznosabb maradni nyugalomban, és szűkíteni a hangsúlyt kizárólag a bárra. Érzelmi stabilitásnak nevezik, hogy a hatalmas nyomás ellenére – mint például a nagyszámú emelés – képesek maradni nyugodt állapotban. Meghatározza, mennyire biztosak benne a megközelítésedben, és mennyire valószínű, hogy a felvonót helyesen hajtod végre. Az érzelmi stabilitás magába foglalja a koncentrálódási képességét, javítja ki mindazt, ami körülötted zajlik, és csak összpontosítson a felvonó befejezésére.

Legjobb felkészült

A testéhez hasonlóan, az elmédnek is szüksége van a képzésre. Ha elgondolkodik magáról, hogy felállít a felvonóba, felidézve magát, hogy átmegy a mozdulatokon, majd sikeresen befejezte a felvonót, segíteni fog abban, hogy ténylegesen megcsinálja azt – az agya pontosan tudja, hogy mit fog tenni a tested. Ha mentálisan úgy látja, hogy sikeres vagy sikeres, akkor gyorsabban haladhat a súlyemelés során. A hatalmas hiedelmek leküzdéséhez kötődve, a felkészült súlyterembe érve, és úgy vélik, hogy a liftedet meg fogja fogni, a siker egyik legfontosabb része.

Psych Control

Sok felszólaló nagy részét a “pszichoterápiás” edzésen tölti. Séta a kiabálva, üvöltöznek és morognak a bárban. Ez valójában csökkenti az érzelmi stabilitását, ami viszont csökkenti azt, amit az úgynevezett “ébresztő kontrollnak” neveznek. Az ébrenléti ellenőrzés az a képesség, hogy meghatározza a stressz szintjét és az érzelmi állapotát, mielőtt felvonulna. Ez egy fejlett pszichológiai technika, de nagyon fontos. A Breaking Muscle napi gyakorlati meditációt és tudatosságot javasol, valamint szembesül a félelmeivel – a nehéz súlyok használatával és helyes használatával, még akkor is, ha még mindig leküzdik a felvonó korlátozó hiteit.