Ha fehér fejeket akarsz?

Ha a fehér tükörbe fektetsz, akkor kísértésnek érzi magát, ha azt gondolod, hogy el tudod dobni a hibádat, és meg is lehet csinálni vele. Valójában azonban a legtöbb whitehead elhagyja magukat néhány napon belül – és a puttogás több problémát okozhat, mint amennyit megoldani, a “Seventeen” magazin szépségosztálya szerint.

Azonosítás

Whiteheads akkor fordul elő, ha a szőrtüszők elszivárognak baktériumokból a bőr és az olaj felületéről, ami a hajadból, a kozmetikumokból és a saját olajtermelő mirigyekből származhat. Az eltömődés a bőre felszínén kialakuló koponyát okoz, magyarázza a “Seventeen” magazin szépségosztályát. Amikor a szóban forgó pórus teljesen le van tiltva, a keletkező hiányt fehérfejnek nevezik, és a fehér fej felborulásával úgy tűnhet, hogy a leggyorsabb módja annak, hogy eltűnjön.

Jelentőség

Ha fehérítőt présel, az olaj, a törmelék és a baktériumok keveréke belsejébe a környező bőrre kerül, ami több eltömődést és gyulladást okoz. Ugyanakkor a megrepedt bőr véglegesen megrongálódhat, ami pusztulást, hiperpigmentációt és hegesedést okozhat, magyarázza a bőrgyógyász Roshini Rajapaksa az “Egészség” magazinban. Ez azt jelenti, hogy egy fehérfejű poppingot valójában még rosszabbá tehet a pattanások problémája.

Kezelés

Ahhoz, hogy gyorsabban haladhasson a fehér fejek útján anélkül, hogy felborulna, naponta kétszer egy gyengéd exfolitáló tisztítószert használjon a pórusok tisztításához és az elhalt hámsejtek eltávolításához azzal a lehetőséggel, hogy eltömíthesse a pórusokat – a szalicilsav vagy glikolsav szert tartalmazó vegyi exfoliánsokat tartalmazó tisztítószerek Jó lehetőségek. A spotfejet fehérjefejekkel kezeljük benzoil-peroxiddal vagy szalicilsavval, hogy segítsünk a fertőzés meggyógyításában, megnyugtassuk a pattanásokat és megszáradjuk a hibát.

Szakértői Insight

Ha úgy érzed, hogy feltétlenül fel kell tenned a fehér fejedet, forró tömörítést használj meleg és lágyítsd a bőrt, majd óvatosan nyomja a pattanás mindkét oldalát, miközben az ujjaid felett gézkötéseket viselsz – a golyó vagy a tiszta folyadék kijön, mondja Rajapaksa Az “Egészség” magazinban. Dab egy kis antibiotikum krémet, hogy megakadályozzák a fertőzést. Ha a rágó nem pattan, hagyja egyedül, és próbálkozzon újra később – túl keményen nyomva maradhat a heg. Még jobb, hívja a bőrgyógyászát, hogy kérjen be egy kortizon injekciót, amely biztonságosan és eredményesen tudja, hogy a legtöbb whiteheads eltűnik 24 órán belül.

tévhitek

Ha azt hiszed, hogy egy fehérfejű pötty elbújik, gyorsabban megy el, gondolkozz újra. Amikor a fehér fejjel beugrik, a környező terület potenciális fertőzése mellett a baktériumokat és az olajat is behatolhatja a szőrtüszőbe, hogy a pórusokat elzárja, így a fehérfejet jobban észreveheti – a vörösödésnek és a gyulladásnak köszönhetően -, és lassabban gyógyul, Magyarázza a KidsHealth.org.