Információ arról, mikor a csecsemő meghal az anyaméhben

Amikor egy csecsemő meghal az anyaméhben, ez vagy halvaszületés vagy vetélés, attól függően, hogy a halál a nő terhessége alatt történik-e. Az Eunice Kennedy Shriver Nemzeti Gyermekegészségügyi és Emberi Fejlesztési Intézet (NICHHD) szerint az Egyesült Államokban minden 200 terhességből származó kimenetel halottszülést eredményez, míg a terhes nők mintegy 15% -a vetélkedik. A születés vagy a vetélés tragikus, érzelmileg pusztító tapasztalat azoknak a szülőknek, akik aggodalmasan várják a gyermek érkezését.

Születés és véletlenszerűség

A szüléstől kezdve a terhességi szülést követően a húgyadik terhességi hét után a terhességi nő haldoklik az anyaméhben, mondja a NICHHD. A szülõszálat a csecsemõvesztés leírására is használják a munka és a szülés során. A NICHHD szerint a halvaszületések legalább 50 százaléka nem indokolja a baba halálát. A vetélés során, amely a terhesség 20. hetét megelőzően jelentkezik, a baba természetes okokból is meghal. A kutatások azt mutatják, hogy az USA-ban a várandós nők 1-2% -ának többszörös vetélése van, amelyekben soha nem azonosítható az ok.

A Tévedés jelei

A MayoClinic.com szerint a legtöbb vetélés a terhesség 12. hetében megtörténik. A vetélés során hüvelyi vérzés vagy foltosodás vagy más szövet és folyadék kiürülhet a hüvelyből, valamint görcsök a hasban és a hát alsó részén. Ha a vetélést a méh fertőzése okozza, más tünetek is előfordulhatnak, beleértve a lázat és a hidegrázást, a test fájdalmait és a vastag, kellemetlen szagú hüvelyváladékot. Gyakran előfordul, hogy a nők a vérzést és a pácienseket korai terhességben tapasztalják, mondja a MayoClinic.com – néha még a vérzés is. Ha azonban ezeket a tüneteket észleli, akkor a legjobb válasz a kezelőorvoshoz fordulni.

A Stillbirth mutatói

Bár a szülés és a szülés folyamán halvaszületés jelentkezhet, a legtöbb halvaszületés előfordulhat, mielőtt a munkaerő elkezdődik, a Dimes márciusában. Ha a baba hirtelen megáll a mozgásban és a rúgásnál, ez egy klasszikus jele a halvaszületésnek. Az ultrahangos vizsgálatot annak meghatározására használják, hogy a baba még mindig él. A legtöbb esetben a munkaerő a szüléstől számított két héten belül kezdődik, mondja Dimes március. Az Ön belátása szerint, ha várni szeretné, hogy a munkaerő természetesen kezdődjön, vagy ha azt szeretné, hogy ez indukáljon.

Mi történik ezután

A vetélés után különböző lehetőségek vannak, amelyek közül az egyik a várakozáskezelés, mondja a MayoClinic.com, amely során egyszerűen engedélyezi a vetélés önmagában való fejlődését orvosi beavatkozás nélkül. Az eljárás gyorsítása érdekében a gyógyszereket szájon keresztül vagy a hüvelyen kell alkalmazni, hogy segítsen a testnek megszabadulni a terhességi szövetek és a placentán. Ha a hüvelyi vérzés súlyos, a MayoClinic.com azt jelzi, hogy egy kisméretű műtét, melynek neve dilatáció és curettage, vagy D és C, ajánlott. Ez alatt a folyamatban a hüvelye kitágul és a szövetet gyengéden elszívja. A Dimes márciusa szerint, amikor halvaszülés keletkezik, a legtöbb orvos azt javasolja, hogy indítsa el a munkát, ha nem kezdődik két hét után. Az orvos alkalmazhat gyógyszert a méhnyak kitágítására, majd intravénásan beadja az oxitocin nevű hormont, hogy megkezdje a kontrakciót. A March of Dimes azt jelzi, hogy a legtöbb terhes nő választja az indukált munkát, és arra vár, hogy természetes úton induljon.

Súgó keresése

Amikor a baba meghal az anyaméhben, a tapasztalat életveszélyes lehet, függetlenül attól, hogy halál történt-e. A gyűlölet különböző szakaszai között – a tagadást, a haragot, a bűntudatot, a depressziót és az elfogadásokat – a gyermeke veszteségét gyászolják, mondja a MayoClinic.com. Adj magadnak időt arra, hogy fizikailag meggyógyulj és átmegy a gyászoló folyamaton, tanácsolja a Dimes márciusát. Tapasztalt tanácsadó vagy egy terhességi veszteség támogató csoporthoz való csatlakozás segíthet ebben a nehéz időszakban.