Masszázs terápia a mellizomok számára

A mellkast a pectoralis izomzat alkotja, amely segít a váll és a kar mozgásában, valamint a pectoralis minor izom, amely segíti a bordakancsot. A mellkasi izmok szorongása a hát-, a nyak- és a váll fájdalommal járhat, és a mellkasi pontok kiváltó tényezők a vállpengék elhúzódását eredményezhetik, ami rossz helyzettel jár. A mellizmok masszírozása segíthet csökkenteni a feszességet és csökkenteni a szűkületet.

Pectoralis őrnagy

A pectoralis major egy nagy és robosztus izom, amely a mellkas egy kiterjedt részét fedezi, és áthalad a szternoclavicularis, akromioclavicularis és glenohumeralis ízületeken. A fan-szerű szerkezete három részből áll, amelyek mindegyike különböző irányú szálakkal rendelkezik, amelyek a claviculáris, a szúrásos és a tengerparti szakaszokhoz kapcsolódnak. A pectoralis major segíti a vállfordulást, a kar hosszabbítást és a flexiót, és központi szerepet játszik a testhelyzetben. A mellkasi masszázst gyakran segíti a sportos sérülések rehabilitációjában való segítségnyújtás, és a sportkárosodás klinikája javasolja a mellkasi masszázs használatát, amikor fájdalommentesek a gyógyulási folyamat támogatására. A mellkasi masszázs nem korlátozódhat a sportolókra, sok ember részesülhet a test gyakran megfigyelt régiójának masszázsából.

Pectoralis Minor

A kisebb pectoralis kisméretű izom a pectoralis majornál merőlegesen és merőlegesen helyezkedik el. A harmadik, negyedik és ötödik bordához kapcsolódik, és a lapocka coracoid folyamatába illeszkedik, biztosítva a lapockát a mellkasra. Ennek az izomnak a rostjai vertikálisan futnak a pectoralis majorhoz, és segítik a bordakancs emelkedését az inhalálás során, ami különösen hasznos a fizikai tennivalók gyakorlása során. Ha asztmában szenved vagy túl sok nyálkahártyát szed a mellkasában, akkor a mellkasi maszk masszírozása segíthet megerősíteni a mellkasi izmokat, enyhíteni a feszültséget a keringés növelése mellett. Ez az izom szintén részt vesz a váll kidudorálásában, lefelé és előrefelé mozgásban. A túlzás a törzsekbe fojtogatja a fájdalmat, ami a felső hátfájást és a rombuszos görcsöket okozza. A mellkasos izmokat masszírozni lehet a hüvelykujjal, az izomráncolat csavaró mozgása révén, hogy enyhítse a feszültséget és enyhítse a hátfájást és a görcsöket.

Pectoral Tightness

A nyújthatóság, a túlzott sporttevékenység és a súlygyakorlás hiánya a mellkasok lerövidüléséhez vezethet, magyarázza a Yoga Journal. Ha az Ön munkája kiterjedt, az asztalra vagy a távolsági vezetésre töltött időszakra vonatkozik, a mellkasi rángást és szűkületet tapasztalhat. Habár a pectoralis farkas vastagnak tűnhet, a fasza valójában vékony és finom szerkezetű, nagyobb a férfiaknál és kisebb a nőknél. Ha a mellkasa szoros és összehúzódott, fájdalmat okozhat a felső nyaki és az alsó nyak térségében, valamint a mellkasi, mellek, vállak és a felső hátsó fájdalmai. A lekerekített vállak és az előretörő fej jelzik a szűk és csomós pectoralis majorot: Nem ritka a zsibbadás és a bizsergő érzés a karban, a kézben és az ujjakban, amikor a pectoralis kisméretű izmok összehúzódnak, olyan tünetek, amelyek a karpantikus alagútot szorosan utánozzák. Ez annak a ténynek köszönhető, hogy a mellkasi idegek és a nagyobb hajók a pectoralis kiskorú alatt mozognak. A felső hátsó fájdalmat és a rombusz-területet a szűk mellkasos izmok okozzák. A masszázs segíthet kiküszöbölni és lazítani a mellkasi szorítást a fájdalom enyhítésére és a beágyazódás korrigálására.

Masszázs technikák és gyakorlat

A pectoralis nagy izom masszíváit kombinálva összenyomással és sztrippeléssel kombinálva, a proprioceptív neuromuszkuláris facilitációval, vagy PNF-vel, az izom meghosszabbítására, a rugalmasság növelésére, a hasrész manipulálására, a triggerpontok felszabadítására, és a szűkület feloldására. A pectoralis nagymasszázs kevésbé invazív, ha hím vagy, és a nőknek ajánlott a draping. Viseljen sportos melltartót, ha ez kényelmesebbé teszi a mellkasi masszázs fogadását. A közvetlen érintkezés soha nem szabad az emlőre helyezni, hanem egy szakmailag képzett masszázsterápusnak kell szétfeszíteni a mellszövet körül elhelyezkedő területet, miközben hanyatt fekszel vagy oldaladon fekszik. A mellkasi kisméretű izomzat a hónaljon keresztül érhető el, bár különös óvatosságra van szükség ezen a területen végzett munka során, hogy elkerülje az idegek és az erek hatását. Lehetséges, hogy ezt az izomot a pectoralis nagy izom középső, inferior szelvényének összenyomásával, a kar mozgatásával is meg lehet szüntetni.