Perineális izomgyakorlatok férfiak számára

A perineális izom valójában az izmok egy csoportja, amely a perineum néven ismert területen helyezkedik el, ami a coccyx és a nemi szervek közötti háromszögletű terület. A perineum több izomot, fasziát és bőrt tartalmaz, és gyakran nevezik a medencefenéknek. A férfiak számára a perineumot működtető gyakorlatok segíthetnek a húgyúti problémák, a prosztata problémák és a fekális inkontinencia területén. Segíthetnek a merevedési zavarban és a korai magömlésben is.

Mielőtt bármiféle gyakorlatot elkezdenél, először meg kell tanulnod elkülöníteni a perineum izmokat. A legegyszerűbb módja ennek az, ha megpróbálja leállítani a vizelés áramlását. A perineális izmok felelősek a vizelet áramlásának megállításáért, a húgyhólyag mellett, és érezniük kell őket, hogy megkötik a munkát a manőver megpróbálásakor. Ha az izmok gyengék, nehezen lehet elszigetelni őket, vagy érezni őket mozogni. Ebben az esetben helyezze az egyik ujját a végbélbe, és húzza meg az izmokat, ismét úgy, mintha a vizeleteit tartaná, majd lazítson. Éreznie kell, hogy az izmok felfelé és lefelé mozognak.

Az alkotója, Arnold Kegel, a Kegel gyakorlatok egyszerű mozdulatok, amelyek a perineális izmokat dolgoznak és a standardot tekintik. Mielőtt elkezdi a gyakorlatokat, ürítse ki a hólyagot. Teheti a gyakorlatokat bárhol és bármikor, de a legegyszerűbb, ha egy székben ülsz, vagy a lábaddal állsz, szélességben. A perineum szerződést 4 másodpercig, a kiadás. Ez egy sor. Tegyen 10-15 darabot egyszerre, naponta két-három alkalommal. Növelje azt az időtartamot, ameddig az izmokat két héten át két másodpercig megfeszíti, amíg el nem éri a 10 másodpercet. Amint jártasak vagyunk, elegendő lesz a napi 10-től 25-ig.

A legjobb, ha időt hagysz a gyakorlatban, de bárhová is teheted a mozgásokat, beleértve a vonaton való tartózkodást, a vezetést vagy a sorban állást. A lényeg az, hogy gyakoroljuk őket legalább naponta egyszer. Gyakorlat vizelés közben hasznos, de nem tartja annyira a feszültséget, hogy támogatja az áramlást és fájdalmat okoz. Húzza meg a perineumot, amikor futsz, köhög vagy nevetsz, ez segít megismerni az izmok használatát és a nap folyamán tisztában tartásával. Ne tegye túlzásba a fáradtság pontjánál, mivel ez gyengítheti az izmokat és súlyosbíthatja az esetleges problémákat. A terület masszírozása segíthet ellazítani az izmokat és lazítani őket edzés előtt.

Beszélje meg orvosát bármilyen problémájával kapcsolatban. A Kegel-gyakorlatok a vizelési problémák és egyéb problémák kezelésének fontos részét képezik, de lehetnek más, az Ön problémáit is okozó mögöttes szisztémás vagy szerkezeti problémák. Ne feledje, hogy a perenális izmok több hetet is igénybe vehetnek a Kegel gyakorlatok elvégzésében.

Az izmok megtalálása

Kegel gyakorlatok

tippek

szempontok