Uszoda gyakorlatok és edzések otthoni használatra

A víz számos belső tulajdonsággal rendelkezik, amelyek a mindennapok számára alkalmas gyakorlóközegként szolgálnak. Az American Council of Exercise szerint a víz edzés a legjobb alacsony hatású edzésprogram. Ha elég szerencsénk van ahhoz, hogy a medencéid a kerteden legyenek, akkor az edzésprogramod jól megérdemelt átalakításokat adhat, miközben pénzt takarít meg a tornaterem tagságára. Minden edzésprogram megkezdése előtt mindig keresse fel orvosát.

A víz edzés előnyei

A víz felhajtóereje csökkenti a gravitáció hatásait a testre, különösen az ízületekre. A derék mély vízben gyakorolt ​​hatás lényegében 50 százalékkal csökkenti testtömegét, míg a mellkas mélyén végzett testmozgás megszünteti testtömegének 90 százalékát, csökkenti az ízületek hatását. Ez teszi a medence gyakorlat ideális egyének számára a sérülés vagy az ízületi gyulladás. Ugyanakkor a víz természetes ellenállással rendelkezik a levegőhöz képest, ami nagyobb szilárdító komponenst eredményez, mint ugyanazon gyakorlatok a szárazföldön.

Mélyvízi edzések

Ha képes vagy arra, hogy merüljön mélyen a mellkasod és szabadon lebegjen a medencében, akkor gyorsan kalóriát éget, és növelheti erejét és kitartását. Hasznos lehet egy olyan eszköz, amely segíteni fog a vízben maradni, például egy strandlabda, medence tészta vagy flotációs mellény. Vagy elvégezheti ezeket a gyakorlatokat, egyszerűen a medence oldalán, biztonságban. A kerékpáros szivattyúk, ollós rúgások és ugrókulcsok a mély végében a test alsóbb állapotát kelti. Bokacsontot is hozzáadhat a nagyobb ellenálláshoz a combcsontok és a térdkiterjedéshez a combjaidnál. A felsőtest munkájához tegye a kezét, hogy növelje az ellenállást, és mozgassa a karjait elölről hátra és fölé, vagy átmozgat minden szárazföldi gyakorlatot a vízbe, például állva legyek, mellkasi prések és bicepszek fürtjei. A gyors mozgás és a vízsúlyok vagy súlyzók hozzáadásával maximalizálhatja a felsőtestet.

Deep Water Running

A mély vízben történő futás hatékony edzést nyújt a vízzel szemben. A szárazföldön való futással ellentétben, a vízben való futtatás nem hozza létre az alsó testcsuklók fojtó hatását. A szó szoros értelmében “futhat” a medencén keresztül, vagy vásárolhat egy köteget, hogy a medence oldalához csatlakozzon, és lehetővé teszi a helyszínen való működést. Próbálj előre, hátrafelé és oldalra haladni. Ha egy extra karos edzésbe kerülsz, csókolja le a kezét és túlzottan túljazza fel a felsőtest mozgását futás közben.

Sekély víz gyakorlatok

A sekély víz lehet derék vagy mellkas mély, de a lábad megérinti a medence alját. A víz előnyei csak azokra az ízületekre vonatkoznak, amelyek merülnek fel, így a derék mély vízben a kar nem veszi ki a víz alapú edzés előnyeit. Egy nagy teljes testmozgás egy guggolással kezdődik, és amikor visszatértél, tedd a karjaidat egyenesen a fejedre. A hólyagokat mellkasi sajtolással kombinálhatjuk, amikor leereszkedünk a pozícióba. Az oldalsó rúgások kiválóan alkalmasak a váll elvonására. Álljon az egyik lábára, egyenesen tartja a térdét, és emelje felfelé a másik oldalát. Ahogy leengedi a lábát a kiindulási helyzetbe, emelje mindkét karját oldalra a vállmagasságig. A súlyok hozzáadása vagy az ellenállóképesség használata tovább növeli a felsőtest intenzitását.