Kocsonyás olaj a ritkuló hajhoz

A hajhullás és a hajhullás elvesztése évente körülbelül 80 millió amerikai embert érint, az Amerikai Dermatológiai Akadémia (AAD) szerint. A hajhullás, amelynek különböző okai vannak, csökkentheti az önbecsülést, és rámutathat az alapvető egészségügyi állapotokra. A kankalaj olajtartalmát, amelyet más néven esti kankalinolajnak is neveznek, a Thyroid-info.com szerint javíthatja a hormonális működést a hajhullás szenvedők számára. Bár a bizonyítékok azt sugallják, hogy a korsóolaj előnyei vannak, több kutatásra van szükség annak megerősítésére, hogy milyen hatást gyakorol a ritkuló hajra.

A primer növényi magvakból származó primerolaj nagy mennyiségben tartalmazza az esszenciális zsírsav-gamma-linolénsavat vagy a GLA-t. Az omega-6 zsírsav, a GLA serkenti a haj növekedését és a bőr regenerálódását a University of Maryland Medical Center vagy az UMMC szerint. A primer magok körülbelül 25% esszenciális zsírsavat tartalmaznak, ami csökkenti a gyulladást és javítja a bőr, a haj és a köröm egészségét, az UMMC jelentései.

A hajhullás és a hajhullás számos oka lehet, beleértve a genetikát, a hormon ingadozásokat, a hajápolási gyakorlatokat, a betegségeket és a táplálkozási hiányosságokat. A kezelési lehetőségek közé tartoznak a gyulladáscsökkentő gyógyszerek, a minoxidil, a helyi szenzibilizátorok és a fotokémoterápia. A gyulladáscsökkentő tulajdonságokat mutató primerolaj segíthet a haj regenerálódásának elősegítésében, és alternatív kezelési lehetőségként szolgálhat az Országos Arthritis és Csontrendszeri és Bőrbetegségek Intézete szerint.

A primerolaj segíthet a hajhullásban a magas GLA és antioxidáns tartalmának köszönhetően. Az esszenciális zsírsavakban mutatkozó hiányosságok hozzájárulhatnak a hajhulláshoz, és a lipidtartalmú kiegészítők javíthatják a tüneteket, a 2010. Novemberi “A jelenlegi vélemény a klinikai táplálkozás és a metabolikus ellátás” című szám szerint. Az antioxidánsok, mint például a kankalinolaj, védik a szervezetet a szabadgyökök okozta károktól és javítják a táplálkozási állapotukat, ami hozzájárul a haj növekedéséhez.

A káposztaolaj adagja a tervezett felhasználástól függően változik, de a klinikai vizsgálatok szerint a Drugs.com szerint 6 g-tól 8 g-ig terjedő mennyiséget fogyasztanak naponta. A ritka hajhullás és a hormonális egyensúlyhiány fokozásához próbáljon meg 4 g napi ásványi leveset naponta, javasolja Linda Page, Ph.D. Vörösboros gyümölcsöt használva, biztosítsa a megfelelő C-vitamin felvételt, ami növeli a káposzta hatásait és felszívódását, javasolja a Monroe Street Orvosi Klinikát Port Townsendben, Washingtonban.

A hajhullás a mögöttes egészségügyi körülményeket jelöli, ezért kérjen tanácsot egy egészségügyi szakembertől, mielőtt elkezdené a kiegészítő kezelést. A kiegészítés, például a korsóolaj elfedheti bizonyos rendellenességeket vagy táplálkozási hiányosságokat. A kankalinolaj gyakori mellékhatásai közé tartozik a fejfájás, émelygés, emésztési zavar és puha széklet, a Drugs.com szerint.

Azonosítás

tények

Funkció

Jegyzőkönyv

szempontok