Utasítások a trójai futópadra

A trójai egy dél-afrikai fitness gépek, például súlycsapágyak, boxzsákok és különböző kardio gépek, beleértve a futópadot is. A trójai futópadok egyes modelljeiről részletes útmutatásért olvassa el a használati útmutatót. Általában azonban sok alapvető utasítás hasonló a trójai futópadok stílusaihoz.

Rutin karbantartás

Csúsztassa ujját a gyaloglószalag alá, hogy érezze a futópad felületét. Ha a felület száraz, akkor tegyen félig a futópadot tartalmazó kenőanyag üvegét a futópad közepére. Séta lassan a futópadon 3-5 percig, hogy egyenletesen eloszolhassa a kenőanyagot.

Futópad működtetése

Ha rendszeresen használják, kenje meg a futópadot havonta egyszer. Ha nem használja a készüléket két hónapig, kenje meg újra, mielõtt újra használni fogja.

Állítsa be a sétálószalag beállítását, mielőtt kikapcsolja és kihúzza a futópadot. Ha az öv túl messze van balra, akkor helyezze a gép befogó gombját a futópad hátsó szélének bal oldalán levő nyílásba. Mozgassa a kulcsot az óramutató járásával megegyező irányban körülbelül egynegyed fordulattal, vegye le a kulcsot és ellenőrizze az igazítást. Használja a jobb oldali zárófedél lyukát és fordítsa el a kulcsot az óramutató járásával ellentétes irányba, ha az öv ebben az irányban mozog.

Helyezze be a biztonsági kulcsot a kezelőpanel aljára, és csatlakoztassa a másik végét a ruhájához, mielőtt elkezdené. A gép nem indul el, ha a kulcs nincs a helyén. Ha a gép használatakor csökken, a kulcsot ki kell húzni a panelből, és a futópad leáll. A kulcs megfelelő helyén forgassa el a főkapcsolót, hogy bekapcsolja a futópadot.

Gépelje kézzel a gépet a start gomb megnyomásával, 1-es sebességgel (kb. 0,6 mph) és nulla lejtéssel. A sebesség növeléséhez vagy csökkentéséhez nyomja meg a “Gyors” és a “Lassú” gombokat – vagy a “Speed” gombok egyikét – a kezelőpanelen. Használja az “Up” és a “Down” gombokat – vagy a “Incline” gombot – a lejtés felemeléséhez és csökkentéséhez. A gyorshajtás vagy a gyors lejtésgombok egyikét is választhatja a futópad modelltől függően változó előre beállított sebességek használatához. Egyes modellekben kulcsok vannak a korlátokon, amelyek lehetővé teszik, hogy növelje és csökkenti a sebességet és a lejtést.

Nyomja össze a pulzusérzékelőket a kézfogantyúról, hogy a futópad megjelenítse a pulzusszámát.

Használjon előre beállított edzésprogramot a futópad “Set” és “Mode” gombjainak lenyomásával, miközben a gép nem mozog, vagy csak nyomja meg a “Mode” gombot, majd válassza ki a kívánt programot. Ezután nyomja meg a start gombot, vagy előfordulhat, hogy bizonyos információkat – például a sebességet, a lejtést és az edzés időtartama – beírása előtt elkezdheti.