A ginseng előnyei a pattanásokon

Számos növényi jogorvoslat létezik, amelyet ginseng termékekként forgalmaznak. Mindezek az alternatívák tartalmaznak bizonyos mennyiségű különböző ginzengeket, például az ázsiai ginzenget, amelyet Panax ginsengnek is neveznek, a szibériai ginzenget, amelyet néha Eleutherococcus senticosusnak neveznek, és az amerikai ginzeng, más néven Panax quinquefolius. Amerikai családi orvos honlapján. A ginzengnek számos hatása van, beleértve a pattanások kezelésének lehetőségét. Azonban, mint minden kiegészítéshez és jogorvoslathoz, beszélnie kell orvosával a ginseng szedése előtt.

A ginzeng termékek az adaptogenek formájában kerülnek forgalomba, amelyek az alternatív gyógyászatban alkalmazott anyagok, amelyek enyhíthetik a stresszt és javíthatják fizikai és kémiai egészségét, jelentette a Maryland Egyetem Orvosi Központja. A ginzeng kimutatta, hogy képes erősíteni az immunrendszert, javítani a szív- és érrendszeri egészséget, enyhíteni a 2-es típusú cukorbetegség tüneteit, és segíteni a fizikai és mentális képességek fokozásában.

A pattanások, kitörések, amelyeket zitoknak, pattanásoknak vagy pattanásoknak is neveznek, olyan bőrelváltozások, amelyek minden korosztályban előfordulhatnak. Az akne lassan gyógyul az idő múlásával, és a súlyosságtól függően fizikai hegesedéshez vezethet, a MayoClinic.com figyelmeztet. A pattanás közvetlen okát még nem állapították meg, de olyan tényezők, mint a hormonszintek, a bakteriális növekedés és a genetika összefüggenek az akneképződéssel. A szövődmények és a hegesedés elkerülése érdekében a pattanások kezelését korán el kell kezdeni, és következetesen meg kell őrizni.

A ginseng, különösen a szibériai ginzeng gyakran használják a szervezet hormonális egyensúlyának fenntartásához, a NaturalWaysToGetRidOfAcne.com szerint. Amikor naponta veszi a ginseng kapszulákat, a szervezet képes lesz kijavítani a hormonok hirtelen egyensúlyhiányait. Mivel a hormonális tényezők olyan tényezők, amelyek pattanást okozhatnak, a normális hormonszintek biztosítása az egyik módja annak, hogy a ginzeng csökkenti az akne-járványokat.

A ginseng hatékonyan erősíti az immunrendszert. Az American Family Physician honlapja megemlíti, hogy a ginzengben részesülő betegek javított bakteriális clearance-e. A bakteriális felhalmozódás az akne kifejlődésének egyik összetevője, mivel bizonyos baktériumok eltömhetik a pórusokat a bőrön. A bakteriális termelés csökkentésével a ginzeng megakadályozza az akne egyik lehetséges okait. Továbbá a baktériumok felszámolásával a ginseng csökkenti az akne sérülések időtartamát.

ginszeng

Pattanás

Ginseng és hormonok

Ginseng és az immunrendszer