Hogyan kell kezelni a hüvelyi égetést vizelés alatt

Hüvelyi égetés a vizelés alatt számos betegség, betegség és fertőzés okozhat. A húgyúti fertőzések és az élesztőgomba okozhatnak égést. A vaginitis, a hüvely és a vulvodinia gyulladása, amely nem teljesen ismert, hüvelyi égést okozhat vizelés közben is. Emellett a nők a gyermek hüvelyi születése után is égnek, ha a hüvelyi terület szakadt. Az égő érzés kiküszöbölése érdekében a betegeknek először meg kell találniuk a tünet okát.

Találkozzon a családos orvosával vagy nőgyógyászával, hogy megbeszélje a tüneteit és problémáit. A tüneteitől függően orvosa kérheti bizonyos tesztek elvégzését, beleértve a szexuális úton terjedő betegségek vizsgálatát és vizeletvizsgálatot a baktériumok jelenlétének ellenőrzésére. Az orvos mérlegeléséhez további értékelésre lehet szükség.

Kövesse az orvosok által ajánlott kezelési tervet az Ön állapota alapján. Ha az égést fertőzés vagy szexuális úton terjedő betegség okozta, akkor szükség lehet az antibiotikum lefolyására. Győződjön meg róla, hogy az összes előírt tablettát beveszi, és ne hagyja abba a vényköteles gyógyszert, még akkor is, ha az égés leáll.

Kerülje el azokat a dolgokat, amelyek növelik a fertőzés kialakulásának esélyét. Viseljen pamut nadrágot szintetikus szövet helyett, hogy lehetővé tegye a levegő áramlását. Használjon megfelelő higiéniát, mindig törölje elől-hátra, hogy elkerülje a baktériumok eljuttatását a végbélből a hüvelybe. Ne használjon olyan termékeket, mint a hüvelyi permetek vagy duzzasztások, amelyek zavarják a hüvely pH-szintjét és a jó baktériumokat.

Használjon meleg vízzel töltött palackot a vizeletürítés során a hüvelyi terület megtisztítására a vizelet hígításához és az égő érzés csökkentéséhez. Ez különösen hasznos a nők számára a szülés után, amíg a hüvely és a perineum meggyógyul.