Ideális súly a triathlonok számára

A triatlonistáknak kiváló fizikai formában kell lenniük ahhoz, hogy kiválóak legyenek, de túl sok vagy túl kevés súlyt hordanak, akadályozzák a teljesítményét. Ez elég nehéz ahhoz, hogy három sportot elsajátítson – úszás, kerékpározás és futás – és a nem megfelelő testtömeg megnehezíti. Túl sok a súlya a kereteden, és sebességeid és időd el fognak szenvedni. Legyen az egészséges, versenyző súlyod alatt, és hiányozni fog a szükséges izomzattal és állóképességgel, hogy a lehető legjobban végezhesse.

Testtípusok

Az ideális triatlonverseny súlyának meghatározásához azonosítsa a testtípust. A Body Building Pro szerint három alapvető testtípus létezik – ectomorph, mesomorph, és endomorph. Az ektomorf nagyon hajlamos nagyon izomtömeg nélkül, kissé törékeny, hosszabb lábakkal és karokkal. A mesomorf több a klasszikus sportos, izmos felépítésű karokkal, lábakkal és törzsével, jól meghatározott és izmos. Az endomorf test testesebb és lágyabb, nagyobb tömeggel fókuszál a has térségében, de fejlett karjaival és combjaival. Két vagy három típus kombinációja lehet.

Táplálkozás és táplálkozás

Bár bizonyos testtípus felé hajthatsz, amikor a három sport triatlonra készülsz, hamarosan felismeri a helyes táplálkozás és táplálkozás értékét. A legtöbb triatlonikus elégetett mennyiségű kalóriát éget a napi edzés során, és a BeginnerTriathlete.com megjegyzi, bármit és mindent meg lehet enni, és még mindig viszonylag vékony marad. Azonban a thermodinamika első törvénye továbbra is érvényes – a súlyának fenntartása érdekében a kalóriáknak egyenlőnek kell lenniük a kalóriákkal. Egyszerű, enni többet, mint éget, súlyt szerez, fogyaszt kevesebb kalóriát, mint éget, fogyni.

Testtömeg-index

A testsúly és a zsír egyik mutatója a testtömegindex vagy a BMI. A Sports Fitness Advisor szerint ez a számítás – metrikus mérésben – a BMI = kg / m2, vagy a súly és a magasság négyzet egyenlő a BMI-val. A cikk megjegyzi, hogy ha a BMI = 18,5 vagy kevesebb, akkor alultúl, 18,5-24,9 normális testsúly, 25-29,9 túlsúlyos, és 30,0 vagy több egyenlő az elhízással. A BMI számítás az átlagember általános életmódjára vonatkozik. A triatlonok nagyobb valószínűséggel rendelkeznek az izomtömeggel, mint a testzsír az átlagemberhez képest.

Mit kell figyelni

Amikor mérlegelsz, hogy lássátok, hogy a tródhoz ideális testtömeg van, ügyeljen más tényezőkre, mint például az edzésre. Az izomtömeg eléréséhez az emelési súlyok megnövekedett testtömegét eredményezi. Könyvében: “Triatlon 101”, John Mora szerint a dehidratációt a túl nagy fogyás veszélyének kell tekintenie. Miután reggel felkelt, és vizelés után, lépj a skálán. Ha elvesztette a testtömegének legalább 3 százalékát, akkor azt jelenti, hogy túl sok folyadékot és túl nagy súlyt vesztettél.

Tri testfeltételek

Bármely és minden információ – például a BMI, testtípusok és táplálkozási tényezők – segít megtalálni az ideális testtömegét a három versenyzőben. Ön is használhatja a saját intuíció és a józan ész. Ha a triatlonokban versenyezsz, és megteszed a megfelelő edzést, akkor a tested természetesen a legmegfelelőbb szintre alakul. Ha a három sportág bármelyikének ideje nem a tubáknál van, akkor ellenőrizze a testtömegét, és állítsa be vagy csökkentse a jobb eredményeket.