Mudrák a fogyásért

A mudra szó szanszkrit szó, ami pecsétet jelent. A jóga mudrákat egy ötlet vagy szándék pecsételésére vagy megerősítésére használják. Ezek a kéz- és ujjpozíciók úgy vannak megtervezve, hogy lehetővé tegyék a szervezet energiájának áramlását bizonyos mintákban, amelyek támogatják a meditációs mantrát. Az mudrák a kézmozdulatokból és ujjpozíciókból álló kommunikáció nemverbális módja. A jóga gyakorlása során az mudrák az isteni hatalomra utalnak.

Történelem

A mudrákat a hindu és buddhista hagyományok kezdete óta különböző mentális és fizikai kezelésekhez használják. A Buddha ősi szobrai különböző kézmudrákat ábrázolnak. A hindu istenség figurák olyan mudrákat ábrázolnak, amelyek közvetítik a középpontjukat. Ma a jóga gyakorlók használják az mudrákat, hogy megerősítsék szándékaikat.

típusai

Egy mudra, aki úgy gondolja, hogy kifejezetten segít a súlycsökkenésben, Surya Mudra. Sokan úgy vélik, hogy segíthet az elhízás gyógyításában. Azt mondják, hogy az éhség és az élelem kísértését szabályozza, és megváltoztatja az anyagcserét, így könnyű fogyni és fenntartani az egészséges súlyegyensúlyt. Egy másik mudra, Prithvi Mudra azt mondta, hogy csökkenti a koleszterin a szervezetben, miközben csökkenti a súlyt.

Hatások

A jóga mudrákat arra használják, hogy lezárják a gyakorló szándékolt kívánságát, vágyát vagy gondolatait a meditációra összpontosítva. A testsúlycsökkentés érdekében az egészség, vitalitás és energia mudráját is használhatja, hogy megváltoztassa az anyagcserét és az emésztést.

Előnyök

Úgy gondolják, hogy rendszeresen gyakorolhatják ezeket a mudrákat. A yogic filozófia minden egyes ujjhoz hozzárendel bizonyos belső szerveket, és úgy véli, hogy az mudras használata a belső szervek fokozott működésének felel meg. Sokan azt mondják, hogy gyógyítja a mentális nehézséget, csökkenti a testzsírt, normalizálja a vérnyomást és még erősíti a szívét.

Mudra állatok

A Prithvi Mudra-t akkor hajtják végre, amikor a gyűrűsujj hegye megérinti a hüvelykujj hegyét, a másik három ujjal kifeszítve. Surya Mudra gyakorlásához érintse meg a harmadik (gyűrű) ujját a hüvelykujjhoz. Nyomja óvatosan a hüvelykujját a harmadik (gyűrű) ujj fölé. Tartsa a többi ujját egyenesen és egymástól.