Sternális fájdalom futás közben

A szegycsont, amelyet gyakran neveznek mellbélnek, hosszú, lapos csont a mellkas közepén. A szegycsont a porckoronghoz kötődik. Elsődleges feladata a tüdő, a szív és a nagyobb erek védelme. Ha fájdalmat tapasztal ezen a területen futás közben, számos lehetőség adhatja a kényelmetlenséget, beleértve a szívéhez kapcsolódó feltételeket.

Emésztőrendszeri rendellenesség

A gasztrointesztinális problémák által okozott mellkasi fájdalom gyakori a sportolók körében. A Rice Egyetem szerint a futás több GI-tünetet okoz, mint az úszás és a kerékpározás. Továbbá a maratoni futók és a triatlonok legfeljebb 50 százaléka tapasztal valamilyen GI-rendellenességet. Christine E. Lawless által szerkesztett “Sports Cardiology Essentials” szerint a gastrooesophagealis reflux betegség, vagy a GERD és az emésztőrendszeri betegségek 30% -át teszik ki a nem cardiovascularis fájdalomnak nagy teljesítményű sportolókban. A gáz, a nyelőcsőgyulladás, a savas reflux és a gyomorégés ingerlést okozhat, és fájdalmat okozhat a mellbimbó körül. A tünetek közé tartozik a szegycsont fájdalma, émelygés, hasmenés és görcsök. A testmozgás meghosszabbítása, a kiszáradás, a sportitalok használata és a fehérje-kiegészítés – amelyek mindegyike gyakori a futóknál – kapcsolódtak a GI-tünetekhez.

Gyulladás

A Costochondritis olyan állapot, amelyet a csont gyulladása okoz a rágóban. Bár ez a feltétel ártalmatlan, a tünetek, amelyek közé tartozik az éles mellkasi fájdalom, gyengédség, kellemetlen érzés a nehéz légzés vagy légzési nehézség esetén, hasonlóak a szívrohamhoz és más szívbetegségekhez. Ha a költségkondritist a duzzadás kísérte, az úgynevezett Tietze-szindróma. Ennek a mellkasi fájdalomnak nincs ismert oka, de a Mayo Klinika szerint traumás sérülés, felső légúti betegség, fertőzés vagy krónikus fájdalom rendellenesség kapcsolódhat az állapothoz.

A mellkasi fájdalom diagnosztizálása

A járóbeteg orvosi látogatások körülbelül 2% -a minden évben a mellkasi fájdalomnak tulajdonítható. Gyakran előfordul, hogy az ok nem cardiac kapcsolatos. A biztonság kedvéért azonban az orvos köteles alapos vizsgálatot végezni, hogy ne hagyjon figyelmen kívül súlyos állapotot, például akut koszorúér-szindrómát, tüdőgyulladást vagy vérrögöt. Az amerikai háziorvos szerint a mellkasi fájdalomban szenvedő betegeknek több mellkasi röntgensugárral és elektrokardiogrammal kell rendelkezniük. A láz és a tüdőben fellázódó hangzás tüdőgyulladásra utalhat. Ha a fájdalmat légszomj kísérte, szív alakulhat ki. Ha a kellemetlen érzésedet könnyedén súlyosbítja a mellbimbásod, akkor az ok valószínűleg nem mozgásszervi probléma, mint véredény korlátozás. Mivel a mellkasi fájdalom pánikbetegségekhez is kapcsolódik, orvosa kérdéseket tehet fel olyan kérdésekben, amelyek a mentális egészségértékelés részét képezik.

Kezelés

A legtöbb mozgásszervi megbetegedéshez kapcsolódó nem cardiális mellkasi fájdalom jéggel, pihenéssel és nem szteroid gyulladáscsökkentő gyógyszerekkel, például ibuprofennel és naproxennel kezelhető. Triciklikus antidepresszánsokat és izomrelaxánsokat sikeresen alkalmaztak a költségkonditisz kezelésében. Miközben csökkentheti a futás intenzitását, mindaddig, amíg a fájdalom tolerálható, akkor folytatni kell a teljesítést. A mellkasi fájdalom szívbetegségével járó futóknak a lehető leghamarabb orvoshoz kell fordulniuk. A szakértők beszámolnak arról, hogy rendkívül nehéz megmondani a különbséget a szív égése, a mellkasi fájdalom és a hiteles szívroham között. A súlyos szívbetegség tünetei hirtelen nyomás vagy szorító fájdalom a mellkas közepén, amely több mint néhány percig tart, fájdalmat jelent a hátadon, a nyakán, a karján vagy a vállán, a mellkasi kényelmetlenség és a légszomj; És a mellkasi nyomás a fizikai aktivitás alatt.