A kókuszos joghurt előnyei

A tehéntejből készült hagyományos joghurt a tej allergiás vagy laktóz-intoleranciájára korlátozódik. A kókuszos joghurt egy egészséges alternatíva, amely kókusztejből készült. Amellett, hogy tejmentes, a kókusz joghurt is számos kulcsfontosságú vitamint és ásványi anyagot szállít, és élő és aktív kultúrákhoz hasonlóan, mint a tej alapú joghurtok.

A cukrozatlan kókusz joghurt 6 uncia adagja 75 kalóriát és 6 gramm zsírt tartalmaz, amelyek közül körülbelül 5 telített. Az ízesített kókusz joghurtok több kalóriát és zsírt tartalmaznak. Például 6 uncia csokoládé íz 170 kalóriát és 7 gramm zsírt tartalmaz, ebből 5 telített, míg a mangó íz 130 kalóriát és 6 gramm telített zsírt tartalmaz. A kókuszdió-joghurtban lévő telített zsírok nagy része közepes lánchosszúságú trigliceridek formájában van jelen, ami segíthet a súly csökkentésében, az ateroszklerózis kockázatának csökkentésében és az immunitás fokozásában.

Hat uncia cukrozatlan kókusz joghurt 6 gramm rostot tartalmaz, ami a napi 25 gramm nőknek 24 százaléka, a 38 gramm férfiak 16 százaléka igényel. A csokoládé fajta 3 gramm szálas és mangó 2 gramm. Néhány fajta görög kókusz joghurt, amely feszes, hogy vastagabb és vékonyabb, mint a rendszeres joghurt, több rostot tartalmaz 8 gramm / 6 uncia adag. A szálak elősegítik a normális emésztést és csökkenthetik a székrekedés veszélyét.

A tehéntej joghurthoz képest a kókusz joghurt kevesebb fehérjét tartalmaz adagonként. A cukrozatlan kókusz joghurt 6 uncia adagjának nincs fehérje, míg az ízesített fajták adagonként körülbelül 1 grammot tartalmaznak. Kivételt jelent a görög kókusz joghurt, amely körülbelül 2 gramm fehérjét tartalmaz 6 uncia adagban. A 46 gramm fehérje nők körülbelül 4 százaléka minden nap szüksége van, és az 56 gramm férfiak 3,5 százaléka igényel.

A nem kenhető kókusz joghurt nem tartalmaz hozzáadott cukrot, és az ízesített kókuszos joghurtban lévő mennyiség változhat. A csokoládés kókusz joghurt 6 uncia adagja 23 gramm cukor, és ugyanannyi eper 18 gramm. A cukorgyártás alacsony szinten tartása az egyik módja annak, hogy megelőzzük az egészségtelen súlygyarapodást és csökkentsük a betegségek kockázatát, beleértve a 2-es típusú cukorbetegséget és a szívbetegségeket. A kókuszos joghurt nátriumtartalma alacsony, kivéve a görög fajtákat, amelyek akár 140 mg nátriumot is tartalmazhatnak 6 uncia adagban. Az Amerikai Heart Association által ajánlott 1500 milligrammnak körülbelül 9 százaléka javasolja napi felső határt.

A kókuszos joghurt a csontépítő kalcium egyik jó forrása, a napi érték 25-30% -a minden 6 uncia adagban. A magnézium napi értékének 25-30% -át is elérheti, ami az izomfunkcióhoz szükséges ásvány. A kókuszos joghurt adagja a B-12-vitamin napi értékének 25-30% -át teszi ki, amely kulcsfontosságú a vörösvértestek termeléséhez, és a D-vitamin, ami a kalcium felszívódásához elengedhetetlen.

Kalóriák és zsír

Fiber tények

Protein információk

Cukor és nátrium

Vitaminok és ásványi anyagok