A legjobb agyi étel a reggeliért

Az általad elfogyasztott élelmiszerek befolyásolják az agy képességeit arra, hogy a szervezet többi részének fogadására, lekérésére és továbbítására vonatkozó információkat küldjön. Az agyi ételek feltöltése a reggeli órákban lehetővé teszi, hogy az agyad a lehető legjobb kezdethez jusson, amikor elkezdi a napot. Frank Lawlis és Maggie Greenwood-Robinson jelentése a “The Brain Power Cookbook” című könyvében azt írta, hogy amit a reggelihez eszel, nagy hatással lehet a figyelem és koncentrálódás képességére. Néhány új étel a reggeli étkezésnél jobb figyelmet fordíthat, és éberen tarthatja magát.

Egy tál zabpehely reggelizéshez több gramm rostot biztosít az egész reggeli számára, de pozitívan hat az agyadra is. Richard Leviton a “Brain Builders: Az egész életen át tartó tanulás az éles gondolkodásmód, a jobb memória és a kora bizonyítottság eszméje” című könyvében megjegyzi, hogy a zab ösztönzi az agyat és hozzájárul az agysejtjeinek egészséges működéséhez. A narancsok hasonló agyi előnyökkel járnak, ezért apróra vágott narancsot adjon a zablisztbe, vagy egy pohár 100 százalékos narancslevet, hogy megkétszerezzék a reggeli étkezés agyi erejét.

Az agyműködés egyik legfontosabb tápanyaga a fehérje. Néhány órával töltött alvás után az agynak szüksége van a fehérje lendületére annak érdekében, hogy megfelelően működjön, amikor elkezdi a napot. Lawlis és Greenwood-Robinson azt javasolják, hogy a reggeli legalább fele magas fehérjetartalmú ételekből álljon, mint a tojás. A tojások fontos agyi tápanyagot tartalmaznak, tirozint, amely növelheti az éberséget és az agyat készen áll arra, hogy üzeneteket fogadjon és küldjön.

A cukorral teli reggeli étkezés gyors energiát adhat, de nem tart sokáig, és fáradtnak és éhesnek fogja érezni magát. Lawlis és Greenwood-Robinson megjegyzik, hogy a gyümölcsből készült természetes cukrot tartalmazó reggeli étkezésnek ellentétes hatása lesz azáltal, hogy fokozatosan felszabadítja az energiát, ami többé a reggelig tart. Válasszon egy teljes gabonamagot, amely alacsony a cukorral és magas rostban, majd adj hozzá friss gyümölcsöt, például banánt, epert vagy áfonyát.

Az egész gabonakenyér gyakran alacsonyabb a cukorban, mint a fehér kenyér, és tartalmaz még több energiát előállító rostot. Lawlis és Greenwood-Robinson azt sugallják, hogy 1 vagy 2 evőkanál mogyoróvajat préselnek a pirítósához, hogy még több agyi előnyük legyen. A kereskedelmi földimogyoró vajat gyakran vitaminokkal és ásványi anyagokkal erősítik meg, és a B-6 vitamin jelentős forrása – a javasolt napi bevitelének körülbelül 30 százaléka -, amelyet az agynak szüksége van az összpontosításra és a figyelemre. A B-6-vitamin hiánya hozzájárulhat az alvászavarokhoz és a rossz memóriahoz, két dolog, ami elengedhetetlen az egészséges agy számára. Adjon hozzá egy szeletelt banánt a pirítósához a B-6 vitamin még nagyobb növeléséhez. Még a nem megerősített mogyoróvaj is a B-6 ajánlott napi bevitelének csaknem 10% -át tartalmazza.

Zabpehely narancsokkal

Keményre főtt tojás

Teljes gabona gabona gyümölccsel

Toast with Peanut Butter