A legjobb gyakorlatok a fájó csípő és térd

Amikor csak annyit szeretne, hogy ápolja a térdében és a csípőben érzett fájdalmat, miközben még mindig ül, ez az ideje felkelni és mozogni. Stretch és erősítse az izmokat a térd és a csípőízületek körül, olyan gyakorlatokkal, amelyek segítenek megtartani a mozgást és csökkenteni a kínos fájdalom súlyosbodását. Vegye ki az orvosát, mielőtt elvégezné ezeket vagy bármely egyéb gyakorlatot a fájó csípőre és térdre.

A nyújtás növeli a rugalmasságot és csökkenti az izom feszültségét, ami fájdalmat okozhat a csípő- és térdízületekben. Az izmok könnyebben sérülnek, mint a rugalmas izmok. A rugalmassági gyakorlatok megakadályozzák az izmok lerövidítését is. A rövidebb izmok néha a térdre és a csípőre húzódnak, fájdalmat okozva. Az erőkifejtés után az izmok a helyreállítási folyamat részeként természetesen fájnak lesznek, de a nyújtás miatt kevesebb fájdalmat érez. A csípő és a térd egy egyszerű rugalmassági gyakorlata a nyakkendő. Üljön egyenesen a lábfejhez, és hajlítsa előre a csípőízületet a gerincvel egyenesen. Úgy érzi, ez a szakasz a csípő, a comb és a térd hátsó részén található.

A csípő és térd körüli izmok erősítése a csontok és az izmok jobb támogatását biztosítja. A térdre kiterjedő és a csípőre támaszkodó négyütemű izmok erősítése a fal guggolás. Fali gömbölyözéshez álljon háttal a falhoz, a lábfejekhez és lábakhoz kb. 2 méterre a falról. Hajlítsa meg a térdét és csúsztassa le a falat, amíg a combjai párhuzamosak a talajjal.

Egy elliptikus edzőgépen végzett munkának köszönhetően a csípőre és a térdére kevés hatással van, így erősíti az izmaidat és javítja a szív- és érrendszeri mozgást az ízületek sérülése nélkül. Ne felejtsd el, hogy a térdeidet a csípőd alatt állítsd be, ne hagyd, hogy a súlyod befelé esik. Amikor a térd összeomlik egymás felé, térdízületek szenvednek, mert a lábizmok már nem tartják a súlyát, hanem a szalagokra támaszkodva, hogy elvégezzék a munkát. A kardio gyakorlat egy másik hatékony formája egy evezőgép használata. A vontatógépek kedvezőek azok számára, akiknek fájdalmuk van az alsó testükben, beleértve a csípőt és térdet.

Gyakorlat meleg vízben enyhíti az izom fájdalmát. A felhajtóerő miatt a csípőre és a térdre is súlyossá válik, így sétálhat, úszhat vagy vizet aerobikozhat, kevés hatással az ízületeire. Erősítő gyakorlatokat is végezhet a vízben, és habszivacsokat is használhat a víz ellen.

Rugalmassági gyakorlatok

Gyakorlatok erősítése

Kardiovaszkuláris gyakorlatok

Víz gyakorlatok