A teljes tej tápértéke, szemben a 2%

Az egészséges tejről és a csökkent zsírtartalmáról szóló egészségi vita már régóta megrémült. Függetlenül attól, hogy a napi tejfogyasztást általában az amerikai kormány által létrehozott élelmiszer- és táplálkozási irányelvek ösztönzik. A tej természetesen sok tápanyagot biztosít egyetlen csészében, mint a legtöbb gyümölcslevet és sportitalt. Az egész és a 2 százalékos tej közötti különbségek megértése döntést hozhat arról, hogy mit kell szolgálnia a reggelizőasztalnál egy sokkal könnyebb.

Egész Tej Macronutriens

Egy csésze teljes tej a helyi kereskedő polcából 150 kalóriát, 8 g zsírt, 12 g szénhidrátot és 8 g fehérjét tartalmaz. Az összes zsírtartalom öt gramm telített zsír, míg 11 g szénhidrát cukorból származik.

2 százalék tej makrónövények

Két százalék tej 140 kalóriát tartalmaz egy pohárban, 5 g zsírt, 14 g szénhidrátot és 10 g fehérjét. A cukortartalom 2 százalékos tejmennyiségben magas, a szénhidráttartalom 13 grammja. Másrészről a telített zsír csupán 3 g zsírt tartalmaz.

Vitaminok és ásványi anyagok

Függetlenül attól, hogy 2 százalék vagy egész, a tej tápanyag sűrű ital. A tej a napi érték 30 százaléka a kalciumra, 25 százalék a D-vitaminra, 24 százalék a riboflavin, 20 százalék a foszfor, 11 százalék a kálium és 10 százalék az A-vitamin és a niacin. A nátrium nagy mennyiségű tejet tartalmaz, 120-150 mg / csésze adagonként.

Az összehasonlítás

A zsírtartalom az elsődleges különbség a teljes tej és a 2 százalék tej között. Az egész tej a teljes zsír kalóriatartalmának csaknem 50% -át biztosítja egyetlen 8-ozban. szolgáló. Az Amerikai Gyermekgyógyászati ​​Akadémia azt ajánlja, hogy a 2 év alatti gyermekek teljes tejjel szolgáljanak. A teljes tej telített zsírtartalma a létfontosságú növekedés és az agy fejlődésében segíti a jelen életszakaszban. 2. életévüket követően a gyermekek, a tizenévesek és a felnőttek elegendő mennyiségű zsírt fogyasztanak étrendjükben. Tehát a teljes tej zsírtartalma felesleges, de az alacsony zsírtartalmú tejből származó vitaminok és ásványi anyagok gazdagsága elengedhetetlen.