Asztali gyakorlatok és kar fájdalom

A deszka egy gyakorlás, mely gyakran szerepel a jóga, a Pilates, a központi kondicionálás és a funkcionális edzésprogramokban. Lehetőség van hajlamos vagy oldalirányú fekvésű helyzetbe, karokkal vagy meghajlítva. Bizonyos esetekben az egyik lábat felemelik a földről. A pozícionálás azonban gyakran óriási mennyiségű stresszt fektet a csuklóra és a vállra, amelyet a kar izmokra utalnak.

Mély Abs, Egyenes Vissza

A deszkát úgy alakították ki, mint egy alapvető edzést, ami azt jelenti, hogy a mélyebb izomrétegeket használja. A központi izmok támogatják a belső szerveket. A felületi hasizmoktól, például a rectus abdominustól eltérően, ezek nem játszanak aktív szerepet a gerincvelés során. Ezek azonban támogatják a testtartást, amikor a gerince függőleges helyzetben van. Mint ilyen, a deszka egy hosszúkás gerincvel történik, hajlítás nélkül. A háttértartás fenntartása döntő fontosságú a gyakorlat hatékonyságához.

Fő szempontok

A deszka lehet egy alaptest, de a karjain, vállán vagy csuklóján egy bizonyos testtömegtömeget támogat. Ez gyakran problémákat okoz. A fitnesz-oktatók tanácsot adnak a résztvevőknek, hogy legalább egy percig tartsák a deszkát. A résztvevők elegendő magerőssel rendelkezhetnek, de korlátozott a felsőtest izmos állóképessége. Szegény posturalis összehangolás egy másik kérdés. Szoros vállak, például a vállát a fül felé vezetik. Ez megváltoztatja az egész gyakorlat összehangolását azáltal, hogy a magot a karizmok felé tolja át.

Csukló fájdalommal kapcsolatos figyelmeztetések

A csuklóproblémák az ellopott kar fájdalmának egy másik forrásaként szolgálnak a deszka végrehajtásakor. Valójában a csuklókörülmények, mint például a carpalis alagút szindróma, lehetetlenné tehetik az elvégzést. A pozícióban lerövidített idő súlyosbíthatja a csukló idegkárosodását. A fájdalmat a teljes karra lehet utalni.

Téves elképzelések és módosítások

A kar kezelése közben a kar fájdalma gyakran azt jelzi, hogy az űrlap helytelen, vagy hogy az izom egyensúlyhiányai korlátozzák a gyakorlás képességét. Folytatva a deszka végrehajtását a karfájás tapasztalata közben nem javítja a helyzetet. Módosítania kell a gyakorlatot, és speciális gyakorlatokat kell végrehajtania az összehangolás javítása és a felsőtest megerősítése érdekében.

Variációk megoldása

Az egyik megoldás, ha a deszka gyakorlatának néhány egyszerű változatát használjuk. Támogathatja súlyát az alkarján, szemben a csuklóival. Ahelyett, hogy mindkét lábbal kiterjesztette volna a deszkát, az egyik térd a padlón maradhat. A hátsó lapot habhengerrel végezzük. Ez a változat fejlett magerősséget igényel, de nem használja a kar izmokat. A gyakorlat egy lejtős helyzetben kezdődik, a görgő a középső hát alatt. A karokat átszeletelik a mellkason, és a magizmokat felemelik a csípőnek a talajról hátrafelé.