Egy gyors feladat, hogy lefogy 7 napon belül

A testsúlycsökkentés leghatékonyabb módja a kardio, és a leghatékonyabb kardio a nagy intenzitású intervallumképzés (HIIT). A HIIT nagy intenzitású, alacsony intenzitású időtartamokat igényel a helyreállításhoz, mert nem tarthatja fenn a nagy intenzitás örökre, mivel nem tudsz túl hosszú ideig sprintálni. Végül gyorsan futnátok, nem futnátok. A HIIT leghatékonyabb típusa a Tabata Interval, mondja Stephen Cabral a “Legjobb súlycsökkenési intervallum” című cikkében. A Cabral 10 éves tapasztalattal rendelkezik, mint egészségügyi kapcsolattartó. Rendelkezik a sportolók erejével és kondicionálásával, valamint a személyi edzéssel kapcsolatos tanúsítványokkal. A Tabata intervallum annyira hatásos a rövid helyreállítási idő miatt, mindössze 10 másodpercenként. Igazán intenzív, de segít a fogyásban gyorsan, valamint továbbra is fogyni, mivel az anyagcserét 12-36 órával az edzés után növeli, Cabral szerint.

Pedálozza meg a teremkerékpántot 5 percig, hogy felmelegedjen. Ne légy sietve, hogy felgyorsuljon. Rengeteg ideje van arra, hogy gyorsan elinduljon az intervallum.

A pedál olyan gyors és kemény, mint 20 másodpercig. Vedd fel a pulzusodat és próbálj egyenletesen lélegezni, így az izmok nem foszthatók meg az oxigéntől, amire szükségük van.

Csökkentse jelentősen a sebességét 10 másodpercig. Szerezzen annyi oxigént, amennyit csak tudsz ebben az időben.

Folytassa ezt a ciklust 20 másodperces kemény pedálozással, 10 másodperces lassú pedálozással összesen négy percig. Kövesse az öt perc lehűlését, hogy befejezze az edzést. A lehűlésnek olyannak kell lennie, mint a melegítés.

Ismételje meg a Tabata Interval edzést háromszor a hét folyamán, legalább egy nappal a helyreállításhoz. Ez megtartja az anyagcserét az egész héten, de visszanyerési időt is kap. Az alternatív stratégia, amelyet az egészségügyi és fitness író, Bob Condor javasolna, két napon át tartó Tabata, két napos mérsékelt intenzitású kardió és két nap intenzív kardio. Például a hétfőn a Tabata a kerékpáron, kedden 30 perces kerékpározás, egy szerény szerda harminc percnyi kerékpározás csütörtökön pihen, majd pénteken, szombaton és vasárnap ismételten megismételheti a mintát.