Egy helyhez kötött kerékpár jó gyakorlat, ha a plantar fasciitis van?

A plantar fascia egy vastag rostos kötőszövet, amely a sarok csontjából származik és az alj egész hosszát futtatja. Segít fenntartani a láb ív rendszerét, és szerepet játszik az Ön egyensúlyában és lépéseiben. Ennek a szövetnek a sérülése, más néven plantar fasciitis, fizikai terápiát igényel, az orvos ajánlásaitól függően.

Ügetéses fasciitis

A plantar fasciitis egy fájdalmas gyulladás, amely a sportklinikák összes sérülésének 8% -10% -át teszi ki a Coachr.org szerint. Ez is a negyedik leggyakoribb sérülés az alsó végtagoknál. A fájdalom befolyásolja a láb mozgásának képességét és végső soron korlátozza részvételi képességét mindenféle fizikai aktivitásban. A plantar fasciitis általában csak egy lábban található meg. A bilaterális plantáris fasciitis viszont valószínűleg szisztémás arthritises állapot eredménye.

Kezelés

A plantar fasciitis kezelése magában foglalhatja a pihenés, az éjszakai kapaszkodók, a masszázs, a gyulladáscsökkentő gyógyszerek, az injekciók és természetesen a fizikoterápia kombinációját. A kerékpározás, akár álló, akár utca, a közös rehabilitációs módszer, és jó módja annak, hogy felmelegedjen más gyakorlatok előtt. Bár a pihenés végső soron szükséges, bizonyos tevékenység szükséges a Dynamic Chiropractic szerint is.

Alacsony hatás

A kerékpározás előnyben részesíteni a futást, vagy a sportban való részvételt, mivel alacsony hatással van. A lábak nem ütköznek a talajra, és kevés mechanikai terhelést hordoznak, hanem körkörös mozdulatokkal simán járnak el. A helyhez kötött kerékpárok tovább csökkentik az ütközést azzal, hogy elkerülik az egyenetlen környezetben lévő összes változást, amely az érzékeny növényi fóliát képes megterhelni. Először azonban először győződjön meg arról, hogy a kerékpár megfelelő méretű, és a kormány és a nyereg a megfelelő magasságban vannak, különben még mindig fájdalmat okozhat.

Felszerelés

Miközben lovagolsz a kerékpáron, jó ötlet a cipő viselése valamivel magasabb sarkú cipővel, vagy legalábbis a sövénytáblák beillesztése 1/2 inch-től 1 centiméterig mindkét cipőhöz. Ennek meg kell pihentenie a lábát és meg kell előznie a lehetséges stresszt. Ezeket azonban csak kis hatású gyakorlatokhoz szabad használni. A teniszezés és más, nagy hatású tevékenységek magas emeléssel súlyos bokasérülést okozhatnak.

Figyelem

A növényi fasciitist tipikusan a kötőszövet túlzott használata és elhúzódó trauma okozza. A kerékpározás túl nagy hangsúlyt fektet a plantar fasznak, és a Coachr.org szerint a sérülés után néhány héttel elkerülni kell a fájdalmat. Időközben a vízkezelés azonnal megkezdődhet. Teljesen stresszt vesz a lábról, és elég jól működik a szövet feltöltéséhez. Akárhogy is, óvatosan kell eljárnia.