Közös gyakorlatok

A sacroiláris ízület, az úgynevezett SI ízület, a gerinc alján ül, és felállítja a medence övének hátsó részét. Az emberi testnek ténylegesen kettő van a medence bal oldalán, a másik a jobb oldalon. A sacroiliai ízületi diszfunkció az alsó-hátfájás lehetséges oka. A fizikai terapeuták tervezik a terápiás gyakorlat protokollokat, amelyek az SI közös rendellenességek típusán alapulnak.

A sacroiliai diszfunkció kifejezés a hypo- vagy hyper-mobilitásra utal. A Hypermobile SI ízületeknek túl sok mozgása van, és a hypomobile SI csatlakozások zárt és mozgatható. A traumás sérülések, biomechanikai izomegyensúlyok, gyulladásos megbetegedések vagy hormonális problémák befolyásolhatják a sacroiliai ízületet. A terhesség közös lazaságot okoz a születési folyamat előkészítésében, és ez a gyengeség az SI hipofiztonságát okozhatja.

Kezdeti sacroiliac joint értékelése után orvosa előkészíthet néhány előzetes, nem sebészeti kezelést a tünetek enyhítésére. Az extrém fájdalmak esetén ezek lehetővé teszik a gyakorlatok viszonylagos kényelemben való elvégzését. A hőcsomagok egy lehetőség, de kerülni kell őket, ha gyulladás van jelen. Ha jelentős gyulladásos megbetegedésben szenved, kezelőorvosa gyulladáscsökkentő gyógyszert írhat fel. Egyes fizikai terapeuták a jégcsomagokat a gyulladás kezelésére használják. A hypermobiles SI-csuklós terhes nőknek speciális SI-övvel kell ellátniuk.

Egyes Pilates-evolúciós gyakorlatok enyhíthetik az SI-szindróma tüneteit, mondja Jennifer Adolfs, a Pilates Relief for Joint és Back Pain című könyv szerzője. Kezdve fekvő fekvő, és rajz egy térd felé a mellkas. Fogja meg két számjegyet, majd engedje el. Végezzen 10 ismétlést mindegyik lábon. Ezután mindkét láb lába alá süllyedjen a padlóhoz hajlított térdre, és hagyja, hogy a karjaid kényelmesen pihenjenek oldalain. Tartsa a sarkát és mindkét csípőt laposan a padlón, finoman mozog a térdtől oldalról a másikra. Érezni fogsz egy szakaszt a hát alsó részén.

Néhány Pilates-evolvált gyakorlat szintén segíti a sacroiliai ízület stabilizálását. Hanyatt feküdj a lábaddal. Hajlítsa meg a térdét, és vigye a mellkasához. Tartsa mindkét csípőjét szorosan a padlóra, miközben körbevágja a hajlított térdet. Végezzünk el négy óramutató járásával megegyező irányba és négy óramutató járásával ellentétes irányba. Amikor mindkét oldalt kitölti, tekerje vissza a gyomrába. Hajlítsa meg a térdét, hogy 90 fokos szöget állítson elő. Emelje fel az alsó lábat a padlóról és hat óramutató járásával megegyező irányba és hat óramutató járásával ellentétes irányba. Tartsa mindkét kismedence csontját a padlóba. Ismételje meg a másik lábát.

Az Ohio Állami Egyetem Orvosi Központjában lévő fizikai terapeuták a párnákat, a kis edzésgolyókat és az ellenálló szalagokat használják az SI közösségét támogató izmok megerősítésére. Ülj le, könyökére támaszkodva térddel hajolt. Helyezzen párnát vagy egy kis labdát a lábad közé. Bontsd a belső combodat, ahogy a golyót vagy a párnát összenyomtad. Végezzen 10 ismétlést, majd kösse be a külső combok körül egy ellenállási sávot. Lie feküdt, és nyomja a combjait a banda ellenállása ellen. Végezzen 10 ismétlést.

Richard DonTigny fizikai terapeuta egy sor gyakorlatot tervezett az SI-test összehangolására és a mag-izmok összekapcsolására, amelyek elengedhetetlenek a sacroiliai ízület stabilitásához. Egyesek rendkívül finomak, és jelentős koncentrációt igényelhetnek, mielőtt érezni tudják őket. Üljön egyenesen a térdre hajlítva, és a lábad laposan a padlón. A lábad vagy a felsőtest mozgatása nélkül összehúzza a hasi izmokat és tolja előre a térdét, miközben visszahúzza a másik térdét. Ismételje meg, váltakozó irányba. DonTigny azt javasolja, hogy ezt a gyakorlatot naponta többször is elvégezzék.

SI közös dysfunctio

Előzetes kezelések

Fájdalomcsillapítás

Stabilizáció

erősítése

DonTigny Protokollok