Probiotikus adagolás antibiotikumok után

Az antibiotikumok alkalmazása során alkalmazott probiotikum törzsek és dózisok attól függnek, hogy miért használják a probiotikumokat. Az antibiotikum gyakori mellékhatásai a hasmenés és az élesztőgombák okozta fertőzések, amelyeket a Candida albicans túlzott növekedése okozott. A Lactobacillus GG segít megelőzni vagy csökkenteni a hasmenést mind gyermekeknél, mind felnőtteknél, míg a lactobacillus acidophilus segíthet élesztő fertőzés kezelésében.

Candida Albicans

A Candida egy olyan élesztőgombás gomba, amely normálisan a GI traktusában él. Ez ártalmatlan, hacsak nem szabad túl gyorsan reprodukálni, akkor a hüvelyi élesztőgyulladás számtalan problémáját okozhatja. Az antibiotikumok felborítják a mikroorganizmus természetes egyensúlyát a bélben, és lehetővé teszik a candida virágzását. A Lactobacillus acidophilus fermentált tejtermékekben, például joghurtban és kefirben található kedvező baktériumok egy típusa. A Mayo Clinic 8 oz-os ételt ajánl. Cukrozatlan joghurtot vagy acidophilus kiegészítőket, hogy segítsen a candida elleni küzdelemben. Az Országos Egészségügyi Intézmények megjegyzik, hogy a acidophilus helyileg alkalmazható hüvelykóp alakjában az élesztőgomba elleni küzdelemhez.

Hasmenés

Az antibiotikumok megölnek mind a káros és barátságos baktériumokat, amelyek zavarják az emésztést és hasmenést okozhatnak. Az antibiotikumot alkalmazó betegek legfeljebb 20 százaléka a kezelést a hasmenés miatt korán leállíthatja, mondja a Science Daily. A Lactobacillus GG, amelyet Culturelle-ként értékesítenek, antibiotikumokkal kapcsolatos hasmenést képes kezelni. A gyermekeknek naponta 5 milliárd élő sejtre van szükségük, míg a felnőtteknek kétszer kell ezt a dózist – 10 milliárd élő sejtet. Ha hasmenése van, próbáljon hidratált maradni és könnyen ásványos ételeket fogyasztani, az alacsony zsírtartalmú ízletes ételek és a hozzáadott cukrok, mint például az almaszelet, a rizs vagy a banán segít megállítani a hasmenést.

Az adagok

A probiotikumok nem befolyásolják az antibiotikumokat, de az antibiotikumok kevésbé hatékonyak lehetnek a probiotikumokkal szemben. Az NIH azt javasolja, hogy vegye be a probiotikumot 2 órával az antibiotikum előtt vagy után, hogy elkerülje a gyógyszerkölcsönhatást. Bár a probiotikumokat általában biztonságosnak tekintik, beszéljen kezelőorvosával, mielőtt kiegészítené az étrendjét. Ha az ételt erjesztett ételeket fogyasztja, a kiegészítők helyett, győződjön meg arról, hogy az ételek nem pasztőrözöttek és élő és aktív kultúrákat tartalmaznak. A pasztörizálás minden baktériumot megöli – rossz és jó.

Antibiotikumok után

Az antibiotikumok alkalmazása után folytatott probiotikumok segítik az emésztőrendszerben a hasznos mikroorganizmusok újratelepítését. Ezek a mikrobák segítenek a tápanyagok felszívásában és erősítik az immunrendszert. Bár a acidophilus és a GG segít az antibiotikumok mellékhatásainak, több száz különböző hasznos baktériumtörzs létezik. A különféle probiotikum-mikroorganizmusokat tartalmazó általános kiegészítés visszaállítja a szervezet természetes egyensúlyát, és biztosítja a megfelelő emésztést, miközben erősíti az immunrendszert, ami elősegítheti a jövőbeli betegségek megelőzését.