Az caja gyümölcs előnyei

Az észak-amerikai caja íze és megjelenése hasonló egy miniatűr mangóhoz, amely éretté válik 2 hüvelyk hosszúságban. A gyümölcsöt széles körben használják a kereskedelmi forgalomban kapható, egészséges gyümölcslé-italokban és finomságokban, mert természetes módon gazdag karotinoidokban, vitaminokban és ásványi anyagokban. A Caja alacsony zsírtartalmú és koleszterinmentes, és karotinoid tulajdonságait még melegítés vagy pürés után is fenntartja.

A karotinoidok

A Caja gyümölcs gazdag az egészségjavító karotinoidban, a béta-cryptoxantinban, a “Latin-amerikai táplálkozás levéltárában” című kutatás szerint. A béta-cryptoxantin egy provitamin, amely lehetővé teszi a szervezet számára, hogy saját retinolt, más néven A-vitamint is termeljen, amely a csontnövekedés, a látás és a fehérvérsejtek fejlődésének javulását segíti elő, a National Institutes of Health Office Táplálék-kiegészítők. Mivel a béta-cryptoxantin zsírban oldódó karotinoid, a fűtés nem pusztítja el kedvező hatásait.

C vitamin

A Caja gyümölcs magas antioxidáns C-vitamint tartalmaz, ami nélkülözhetetlen az egészséges immunrendszerhez. A C-vitamin megvédi a sejteket a napsugárzástól és a levegő szennyezettségétől. Felelős továbbá a vas hatékonyabb elnyeléséért és a hatékony kollagén termelés hatékonyabbá tételéért. A C-vitamin vízben oldható, így a lehető legjobb vitamintartalom elérése érdekében, gyümölcsöt nyersen és feldolgozatlanul. A gyümölcsök természetes C-vitamin tartalmának egy része elveszhet a gyümölcslevek és a gömbölyűek gyártási folyamata során.

Ásványok

A Caja gyümölcse magas kalciumban, magnéziumban és vasban van, Dr. Chad Edwards a Family Medicine Practice szerint a Warren Clinic-ban, Oklahomában, Tulsa városában. A magnézium elengedhetetlen az immunrendszer támogatásához és a vércukorszint stabilizálásához. A szervezet kalciumot igényel, hogy egészséges fogakat, csontokat és izomfunkciókat tartson fenn. A vas szükséges ahhoz, hogy a szervezet oxigént használjon a vérben, és biztosítsa, hogy a sejtek megfelelő mennyiségű oxigént kapjanak az optimális hatékonyság érdekében. A vas és C vitamin kombinációja caja-ban előnyös, mivel a gyümölcs két olyan anyagot tartalmaz, amelyek egymástól függenek a megnövekedett hatékonyság érdekében.

Alacsony zsírtartalmú tartalom

Nincsenek telített zsírok vagy koleszterinek a caja gyümölcsben, és a teljes zsírtartalom alacsony, így egészséges választássá válik, vajon nyers vagy vegyes italt fogyasztott. A Caja alacsony zsírtartalma ideális összetevője az egészséges recepteknek, ahol a kalóriatartalmat meg akarja tartani. Adja hozzá a pácolt caja zsírmentes joghurtot, mint a méz vagy a cukor természetesen édes és ízletes alternatíváját.