Nutramigen mellékhatások

A formula folyosón való lejtés túlterhelő lehet az új szülők számára. Természetesen mindegyik címke azt állítja, hogy a legjobb a baba számára. A számos képlet közül a Nutramigen, Mead Johnson termék, az Enfamil márka formulák készítői. A Nutramigen-t azért fejlesztették ki, hogy segítse a tehéntej allergiájával kapcsolatos kólus csökkentését. A csecsemők különböznek a formulák toleranciáján, beleértve a Nutramigen-et is, így olyan mellékhatásokat tapasztalhatnak, amelyek indokolttá teszik, hogy egy másik képletre váltsanak.

Emésztési problémák

A Nutramigen egy hidrolizált formula, ami azt jelenti, hogy a képletben megtalálható fehérje előemésztett vagy már részben lebontva segít az emésztésnek. A Nutramigen az Enflora LGG-vel – amely csecsemők és kisgyermekek számára készült formulációkban – Enflora Lactobacillus Rhamnosus GG-t (LGG) tartalmaz, amely egy probiotikum, amely az emésztő egészséget támogatja. A Nutramigen azonban nem ért egyet minden csecsemővel vagy kisgyermekkel. Míg a Nutramigen-et úgy fejlesztették ki, hogy segítsen csökkenteni a tehenek allergiájával járó hasmenéses problémákat, egyes csecsemőknél a hasmenés jelentkezett. Fontos észrevenni, hogy a fogazat hasmenéshez is vezethet. Ha a csecsemő idősebb, és gyakori rágás és nyáladzás tapasztalható a hasmenéssel együtt, akkor a tettes inkább a fogszuvasodás, mint a képlet.

Pelenkakiütés

Az új formulák – például a Nutramigen – bevezetése az emésztési problémákkal járó pelenka kiütéshez vezethet, mondja Alan Greene gyermekorvos. A baba alja nagyon érzékeny terület. Mivel a vegyszerek és a nedvesség fedezi a baba fenekét, és a pelenka mozog oda-vissza, a pelenka kiütések általában megjelennek. Ha ez a csecsemőnél bekövetkezik a Nutramigen-be történő váltás miatt, két héten belül tisztázni kell. Ha a bőrkiütés még mindig két hét múlva jelen van, forduljon orvoshoz, mert a csecsemője élesztő fertőzést okozhat. A pelenka kiütések elkerülése érdekében, különösen a kapcsolási formulákhoz társítva, gyakran változtassa meg a pelenka pelenkáját – és közvetlenül a székletürítés után.

A képlet megtagadása

Minden képlet kissé másra emlékeztet, és a csecsemők jobban szeretik egymást. Ha más táplálékból vált át Nutramigenre, a csecsemő eleinte elutasíthatja a Nutramigen-et az ízlésbeli eltérés miatt. Folytassa ajánlani a Nutramigen-et csecsemőjével a szokásos táplálási ütemterv szerint. Végül a babának meg kell szereznie az új formula ízeit. Ha a csecsemő továbbra is visszautasítja a Nutramigen-t, ez a fogyás fogyása miatt súlyvesztést okozhat. Ha ez bekövetkezik, beszélje meg a csecsemő orvosával a formula lehetőségeket.

Egyéb lehetséges mellékhatások

Bármilyen típusú kiütés, kaptár, láz vagy bőrelváltozás esetén haladéktalanul meg kell beszélni a csecsemő orvosával. Ha észrevesz bármelyik változást a csecsemőnél, amely a csecsemő Nutramigen-be történő beindításával járhat, azonnal hívja csecsemő orvosát. Ő képes lesz arra, hogy javaslatokat tegyen más olyan képletekre, amelyeket a csecsemő jobban elvisel.