Nyers étkezési étrend és fejfájás

Az, amit eszel, fejfájást okozhat, és az emberek, akik ételt fogyasztanak, ugyanolyan érzékenyek az étrenddel kapcsolatos fejfájásokra, mint bárki más. Különösen a migrén esetében vannak olyan speciális ételek, amelyek fejfájást okozhatnak, míg mások segíthetnek megnyugtatni őket. Segítsen a fejfájásainak, meg kell vizsgálnia az étkezési módot és meg kell határoznia, hogy a nyers ételek segítenek-e vagy ártsanak a fejedben.

Fejfájás és étrend

Ha hajlamos a fejfájásra és a migrénre, az étrend lehet kiváltó. Az Ausztrál Better Health Channel szerint az étrenddel kapcsolatos fejfájások gyakran a vércukor és a koffein-kivonás miatt változnak. A vegyszerek, mint például a mononátrium-glutamát és más adalékok növelhetik a fejfájás kockázatát. A nyers táplálék étrend általában megszünteti mindezen kockázati tényezőket, mivel a nyers élelmiszerek nem tartalmaznak adalékanyagokat, koffeint vagy fölös cukrot.

Átállás a nyers ételekre

Sokan fejfájást tapasztalnak, miután radikálisan megváltoztatták étrendjüket. Ha nemrég vált át a nyers ételekre, a fejfájás az alacsony vércukorszint vagy a koffeinkivonás miatt történhet. A The Guardian riportere egy hétig próbált nyers ételeket fogyasztani. A fejfájást “vakítónak” nyilvánította. A megkérdezett nyers élelmondók szerint ez a táplálkozási szokások változásának egyik gyakori mellékhatása.

Nyers táplálkozás és fejfájás

Ha hosszabb ideig tartottál egy nyers étrenddel és kezdtél fejfájást tapasztalni, akkor lehet, hogy tápanyaghiánnyal jár. Az American Dietetic Association egyik képviselője elmondta a New York Daily News-nak, hogy a nyers élelmiszert hiányosíthatja a kalcium, a D-vitamin, a B12-vitamin, a vas, a cink és a fehérje. Egy 1999-es felmérés a nyers élelmiszerekről azt is megállapította, hogy általában alacsony testtömegük van. Amint azt az American Academy of Neurology konferencián bejelentették, az alacsony testtömegű embereknél nagyobb a valószínűsége, hogy fejfájásuk és hányingere van, mint a normális testsúlyú emberek.

Táplálkozás és migrén

Az Egyesült Államok Mezőgazdasági Kutató Szolgálata szerint fontos kapcsolat van a szervezetben található tápanyagok és a migrén között. Ezek közé tartozik a kalcium és a kálium, de a legfontosabb összefüggés úgy tűnik, magnézium. Kimutatták, hogy a magnézium-szegény diéta megváltoztathatja az agyhullámokat, és hogy a migrénes betegek körülbelül felének alacsony magnéziumszintje van. A magnézium különösen zöld leveles zöldségekben található, ezért a nyers élelmiszerek valószínűleg egészséges tápanyagtartalmúak.

Speciális triggerek

Ha egy nyers étrendben vagy, nagy mennyiségű dió, erjesztett ételek, bab, füge, mazsola, avokádó, szilva, citrus vagy banán fogyaszthat. Ezzel szemben, ha nem nyers élelmiszert jelent, a nyers étrend segít elkerülni a sajtokat, a pizzákat, a kávét és a colát, a kolbászt és a pepperoni-t, az alkoholt és az MSG-t tartalmazó élelmiszereket. Mindezek az élelmiszerek migréneket idézhetnek elő. Ha tartós fejfájásban szenved, vágja le az egyes táplálék-típusokat az étrendből, hogy megnézze, fáj a fájdalom. Forduljon orvoshoz az étkezési beavatkozásokkal kapcsolatos további útmutatásért.