Tzatziki szósz táplálkozási adatai

A Tzatziki szósz a görögökből kapta a nevét, valamint a koszos, friss ízét joghurtból, uborka, citrom és egyéb összetevőkből. Általában a tzatziki szósz egészséges fűszer, de egyes receptek táplálóbbak, mint mások.

Hozzávalók

A CalorieKing.com alacsony zsírtartalmú tzatziki szósz receptet kínál alacsony zsírtartalmú görög joghurt, uborka, citromlé, olívaolaj, fokhagyma és friss menta felhasználásával. Más receptek egy kicsit gazdagabbak, teljes zsírtartalmú joghurtot és tejfölt igényelnek. Különböző receptek közé tartoznak más összetevők is, mind a citromlevet, mind a citromlevet vagy mind a mentát, mind a kaprot.

Kalóriák, zsír és koleszterin

2 tbs. A CalorieKing alapvető tzatziki receptje 50 kalóriát és 1,7 g teljes zsírt tartalmaz, amelyből 0,2 g telített zsír. A tzatziki mártással nincs koleszterin. Ha figyeled a kalóriák, a zsír vagy a koleszterin bevitelét, akkor ez a tzatziki szósz jó választás.

Szénhidrátok, rostok és fehérjék

Minden 2 evőkanál. A CalorieKing alacsony zsírtartalmú tzatziki mártásával 3,2 g szénhidrátot tartalmaz, amelyből 0,2 g diétás rost és 2,6 g cukor. A tzatziki mártással 5,2 g fehérje adagonként.

Nátrium és kalcium

Bizonyos tzatziki szósz receptek több nátriumot igényelnek, de a CalorieKing alapvető alacsony zsírtartalmú receptje mindössze 22 mg adagonként. A tzatziki szósz is hozzájárul a napi kalciumadaghoz, 44 mg adagonként.

Javaslatok megjelenítése

A Tzatziki szósz hagyományos souvlaki, gyro és egyéb ételeket kísérő. A csípős, krémes zamata kiegészíti a grillezett húsokat. Önmagában, salátaként is felszolgálható, vagy nyers zöldségekhez mártva. A Culinary Institute of America honlapján ajánlott tzatziki mártással házi cukkini palacsintát.